Vad betyder "Fet som Brass" Mean?

December 1

Frasen "djärv mässing" används vanligtvis för att hänvisa till en person som agerar utan skam eller rädsla för konsekvenser. En sådan person skulle känna någon skam i situationer där andra skulle beskedet, bedriver med ett självförtroende som gränsar till arrogans eller fräckhet. Denna alliterative fras så får du åtminstone 18th century London, där den först registreras i tryck, men "djärv mässing" kan gå ännu längre tillbaka som en oral idiom.

Ofta har ordet "mässing" använts för att hänvisa till mer än metallen, som ofta används för att beskriva skamlöshet, bland andra definitioner. Liksom metallen, är mässing som en egenskap ljus och flashiga, sannolikt för att uppmärksamma, men det finns andra mindre smickrande paralleller också. Brass i en person kan uppfattas som billig - en dålig imitation av guld dygd. Ringa en person "djärv brass" inte är en komplimang.

Användningen av "mässing" i detta sammanhang så får du åtminstone 1500-talet, med den första kända instans i tryck skrivs William Shakespeare. Genom 1700-talet, "mässing" som skamlöshet var i allmänt bruk. Frasen "djärv mässing," dock är inte känt för att ha använts i tryck förrän 1789, i Livets målare av Nyanserad Tecken på offentliga och privata livet, med politiska Strokes på kittliga tider av George Parker.

Många människor anser dock frasen ha fötts 19 år tidigare, år 1770, inspirerad av Brass Crosby, högsta magistrat i London. The London Evening Post tryckt en rapport om debatter som hölls i parlamentet, var rapporteringen av vilka inte tillåtna på den tiden. Som ett resultat har två skrivare greps och fördes till framträda inför domaren. Crosby trotsade parlamentet och släppte män, och när en budbärare skickades med en order på Crosby att arrestera en annan skrivare, Crosby istället arreste budbäraren.

Crosby själv slutligen fängslades, även om han fick en våg av folkligt stöd för sina handlingar. Inga nyheter rapport eller skriftlig redogörelse för dagen är känd för att ha hänvisat till honom som "fet som mässing", men många experter tror att denna incident är ansvarig för födelsen av frasen. Det verkar troligt att när Parker skrev sin bok, var han medveten om Brass Crosby rykte, men det är möjligt att hans inspiration sprang inte djupare än lite allitteration och några smarta ordlekar. Oavsett källa, den skandalösa och skamlösa har förklarats vara "fet mässing" sedan dess.

  • Den första kända fallet av "mässing" i samband med denna fras i tryck krediteras William Shakespeare.