Vad är en Fret Saw?

February 10

En LÖVSÅG är ett handverktyg som är en typ av båge såg, med bladet belägen i en metallram. Det bandet såg är en modernare version av den välkända bågen såg som ofta används för grovarbete. Den har en karakteristiskt djup ram som gör att man kan arbeta vidare från en kant. FRET sågklinga är vanligtvis kortare i längd än liknande sågar och innehåller en tunnare blad. Det är därför i stånd att finare arbete.

Det bandet såg oftast används för att göra figursågning i saker som skulpterad ur trä. Det tar sitt namn från dess användbarhet i att skapa NÄTMÖNSTER, intrikata geometriska mönster som ofta pryder möbler och instrument, bland annat. Prydnads trä stol ryggar är ett exempel på NÄTMÖNSTER, om ordet gäller även metallkonstruktioner. Den gräma Sågen liknar coping såg, så kallad på grund av dess användning i att skapa klara fogarna på gjutning.

Bladet av LÖVSÅG kan avlägsnas vid en ände för att göra fretwork inuti en träbit. För att göra detta, tråkar en eller borrar ett hål i träbiten efter spåra önskad design. Den fria änden av bladet sedan in genom starthålet, bladet anbringas på nytt till ramen, och bladet kan lossas, vände sedan eller vinklad för fodermjöl vänder i nedskärningarna. En stödjigg ofta används för NÄTMÖNSTER. Jiggen håller virket och tillåter den att vridas, vilket gör sågning lättare.

Det bandet såg också är praktiskt att skära klara lederna i gjutning. Formstycket som skall skäras är placerad i rät vinkel till en matchande bit, och profilen markeras på stycket som skall skäras. Sågen skär sedan konturen. Detta är ett bra sätt att montering gjutning i hörn som inte är helt fyrkantig och där en mitra gemensamt kanske inte passar så bra.

Som med andra handverktyg, erhålla goda resultat med en FRET såg kan vara utmanande. Öva med mallar eller skrot trä kommer sannolikt att öka oneâ € s noggrannhet över tiden. Böjda former också kommer att gynnas genom noggranna förberedelser, inklusive god design och en modell. Efter en design är tänkt eller väljs bör det dras först på papper, sedan på trä, innan den skärs enligt den önskade planen. Geometriska hjälpmedel som en kompass är användbar för att skapa mönster.