Vad är Winch Rollers?

November 15

Vinsch rullar är små enheter som används för att underlätta hämtning av vinschkabel vid vinschning ett objekt. Vinschkabeln är ofta tvingas att gnida mot vassa kanten av en släpvagn, vagn eller vinsch montera när den dras väldigt spänd. Genom att installera en serie vinsch rullar på någon vass kant att kabeln kan komma i kontakt med, är inte bara kabeln skonas från chaffing och fransar på grund av gnidning mot den vassa eggen, men vinschen också förskonade den extra stam av att dra kabeln mot kanterna. De vinsch rullarna tillåter kabeln att rida på den rörliga ytan av rullarna i stället för den fasta kanten på hindret.

Mycket på samma sätt en kabelstyrrullen eller ett kedjehjul ger friktionsfritt stöd till ett bälte eller kedja, vinsch rullar ger en mjukare och friktionsfritt förfarande för att linda vinschkabeln tillbaka på spolen. När en vinsch är monterad på en stötfångare av ett fordon, det korrekta namnet för vinschrullarna placeras närmast vinschen är fairleads. De fairleads tillåter vinschkabeln för att dra smidigt i och ut ur vinschpolen, och samtidigt ge stöd för kabeln och hålla upp den och klart av fordonets stötfångare.

När en vinsch monteras på framsidan av en släpvagn är kabeln ofta tvingas gräva i kanten av trailern vilket objekt som vinsch drar nära baksidan av släpet. Vinschrullar kan monteras på mitten av släpvagnens chassi, nära den bakre kanten på trailern, samt på den övre kanten av bäversvans, om så utrustad. Detta kommer att ge en jämn bana för kabeln att rida på och eliminera en stor del av friktionen orsakad av gnidning kabeln. Vinschen kommer ofta att kunna dra in mycket större mängder av vikt när kabeln inte gräva i trailer chassi.

Vissa återvinningsfordons myndigheter använder en serie av vinschrullar monterade på långa stavar som kan skjutas in i marken när en kabel tvingas köra över en klippa eller brant vall. De vinsch rullar tillåter återhämtningen vinschkabeln att rida på rullarna i stället för att gräva ner i marken när fordonet är vinschas upp och ut ur depressionen. Utan vinschrullarna skulle kabeln gräva in och ner i jorden, vilket förhindrar att fordonet från att dras över toppen av vallen.