Vad är en Shipping lista?

September 6

En fraktlista, eller en packlista, som det ofta kallas, är ett uttalande från en avlastare som beskriver alla komponenter i ett skeppas ordning. Vanligen beskriver innehållet i ordning efter storlek, färg och mängd samt det datum då ordern erhållits och transporteras, listan sjöfarten förklarar också några ändringar i ordning såsom rygg order eller out-of-lager poster. Listan Sjöfarten ger konsumenten en skriftlig uppteckning av transaktionen och ger information som behövs för att följa upp den ordning med avsändaren. För att kontrollera att en kund har fått en korrekt leverans, kan leveransen vara korsreferenser med listan sjöfart, och varje avvikelse kan föras till leverans förarens uppmärksamhet och verifieras för att säkerställa att avsändaren kommer reshipen objektet och korrigera bristen .

Många gånger är listan sjöfarten också kundens beställning blad. När kunden fyller i beställningsformuläret och skickar det till tillverkaren, tar en plockare arket och drar rätt objekt från inventering och lådor dem att fartyget. Beställningsformuläret följer med för att kundens hem tillsammans med beställningen. När levereras, föraren kommer vanligtvis att kunden kan kontrollera innehållet i leveransen mot formen / sjöfart listan ordning och se till att objekten har anlänt i gott skick och som beställts.

I händelse av att ett objekt kräver avkastning kommer listan sjöfarten brukar behöva returneras med syfte att kontrollera vad kunden klagomål egentligen är. I många fall, på en back-beställd vara, en dubblett faktura skickas med den första transporten medan den ursprungliga fakturan hålls att följa resten av ordern. En grundlig förklaring till orsaken till rygg ordning samt den beräknade tidpunkten för beställningens slutförande kommer att ingå i den ursprungliga fakturan. Ofta kommer en butik kredit eller kupong också medföljer fakturan som en artighet att be om ursäkt för förseningen med att fylla i ordning.

Det är väldigt viktigt att ha leverans föraren underteckna listan sjöfarten när en återgång är oundvikligt. Detta verifierar att ett problem med den ordning existerar och att det beror på de åtgärder till avlastaren. Någon återgång initierades efter att paketet har tecknats för och föraren har lämnat kan skyllas på åtgärder av mottagaren och som inte omfattas av avsändaren eller någon fraktförsäkring.

  • Listan Sjöfarten beskriver alla en order komponenter.
  • Poster i en sändning är noterade på en följesedel.