Plocka en Radio Club

October 10

Det enklaste sättet att komma i kontakt med andra amatörer är genom den lokala radioklubben. Radio klubbar har funnits så länge radion. De första klubbarna var bara grupper av likasinnade praktiker som samarbetat för att bygga radioapparater när tekniken var rå och framgång ingalunda garanteras. Med tiden växte klubben i storlek och betydelse. Idag, klubbar allt från små, fokuserade grupper till stora klubbar, med omfattande intressen.

Följande punkter gälla de flesta skinka:

 • De flesta skinka tillhör minst en klubb, ibland flera: Att tillhöra ett allmänt intresse klubben samt en eller två specialgrupper är populärt.
 • De flesta lokala eller regionala klubbar har personliga möten: Medlemskap dras till stor del från ett enda område.
 • Specialty klubbar fokuserar på aktiviteter: Aktiviteter som bestridande, låg effekt operativsystem, eller amatör tv, kan ha en mycket bredare (även internationellt) medlemskap.
 • Enskilda kapitel får ha någon i personliga möten: De får genomföra möten endast över luften.

Klubbar är stora resurser för stöd och mentorskap. Som du kommer igång i amatörradio, hittar du att du behöver en hel del grundläggande frågor besvarade. Du kan börja genom att gå en allmänintresse klubb (se kommande avsnitt). Om du hittar en som betonar stöd till nya skinka, så mycket bättre. Du hittar vägen till att njuta av amatörradio mycket smidigare i sällskap med andra.

Att hitta och välja en klubb

För att hitta skinka radioklubbar i ditt område, besöka denna webbplats och välj ditt tillstånd för att hitta en lista av statens radioklubb webbplatser. Den amerikanska Radio Relay League (ARRL) har också en katalog av anslutna klubbar på sin hemsida. Ange din stat, stad eller postnummer för att hitta närliggande klubbar.

Fokusera på de allmänt intresse klubbarna och leta efter klubbar som erbjuder hjälp till nya skinkor. Till exempel är den här informationen för en av de största i Seattle, Washington, klubbor via ARRL webbplats:
Namn: MIKE & KEY amatörradioklubb
Specialiteter: Allmänt Intresse
Anropssignal: K7LED
Tjänster: Hjälp för nykomlingar, nybörjar klasser, högre nivå klasser, andra

Denna klubb är väl lämpad för en ny skinka. Du befinner dig i sällskap med andra nyligen licensierade, så att du inte kommer att känna självmedveten när ställa frågor. Du har program och aktiviteter för att lära av och möjligheter för dig att bidra.

Om du har mer än en klubb som finns i ditt område, hur gör man ett val? Anser att dessa punkter när du gör ett beslut:

 • Vilken klubb har möten som är mer bekvämt för dig?

Kolla in mötestider och platser för varje klubb.

 • Vilken klubb omfattar aktiviteter eller program som innehåller dina intressen?

Om en klubb har en webbplats eller nyhetsbrev, granska det förflutna få månadens aktiviteter och program för att se om de låter intressant.

 • Vilken klubb känns bekvämare för dig?

Var inte rädd för att delta i ett möte eller två för att ta reda på vad klubben är.

Du kommer snabbt att upptäcka att problemet inte är att hitta klubbar, men i valet mellan hundratals av dem! Såvida klubben har en stark personlig medverkan aspekt såsom en offentlig serviceklubb, kan du gå med i så många du vill bara ta reda på om den delen av amatörradio. De flesta klubbar har ett nyhetsbrev och en webbplats som ger dig en värdefull fönster i en av skinka radio många specialiteter.

Delta i en klubb

När du väljer en allmänt intresse klubb, visa upp för möten, och göra några vänner på en gång, hur gör du egentligen börja delta? Gör skinka radioklubbar har ett hemligt protokoll? Vad händer om du goof upp?

Självklart kommer du inte att starta din skinka klubben karriären genom att köra för president vid din andra möte, men skinka klubbar är ganska mycket som alla andra hobbygrupp. Som sådan, kan du bli en insider med enkla första steg. Du är den nya killen eller gal, vilket innebär att du måste visa att du vill tillhöra. Här är några tips som hjälper dig assimilera:

 • Visa upp tidigt och hjälpa till att ställa upp, gör kaffe, hänga klubbens fana, hjälp räkna ut projektorn, och så vidare. Stanna sent och bidra till saneringen, alltför.
 • Var noga med att logga in, skriva på, eller skapa om du har möjlighet att göra det, speciellt om det är ditt första möte.
 • Bär en namnbricka eller annan identifikation som meddelar ditt namn och anropssignal i lätt läsa breven.
 • Presentera dig för vem du sitter bredvid.
 • Presentera dig för en klubbtjänsteman som besökare eller ny medlem. Om en "stå upp och identifiera dig" rutinen sker i början av mötet, se till att identifiera dig som ny medlem eller besökare. Om andra människor också identifierar sig som ny, går presentera dig till dem senare.
 • Efter att du har varit i två eller tre möten, kommer du förmodligen att känna igen några av klubbens kommittéer eller aktiviteter. Om någon av dem låter intressant, presentera dig till vem talade om det och erbjuder sig att hjälpa till.
 • Visa upp klubbens verksamhet eller arbets parter!
 • Kamma håret. Borsta tänderna. Sitt rakt. Bär matchande strumpor. Ja, mamma.

Dessa magiska tips är inte bara för skinka radioklubbar, men även för bara om någon klubb. Och precis som de andra klubbar, skinka klubbar har sin egen personlighet. De varierar från vilt välkomna till tätt sticka, till synes ogenomträngliga grupper. Även efter att du bryter isen, skinka verkar binda för livet. Och när du är en klubb äldste, kom ihåg att sträcka ut en hand till nya medlemmar på det sätt du uppskattat när du var ett nytt ansikte själv!

Engagera

Okej, du är en regelbunden! Hur kan du engagera dig? I nästan varje skinka klubb, hittar du följande jobb behöver göra. Ta reda på vem som är närvarande i det läget och erbjuda din hjälp. Du kommer att upptäcka en ny aspekt av amatörradio, få en vän, och göra en insats.

 • Fältdagar: Planerare och arrangörer kan alltid använda en hand i sig redo för detta drift händelsen juni. Erbjud dig att hjälpa till med generatorer, tält och mat, och ta reda på om resten av det som du går. Hjälpa till med fältdagar är ett bra sätt att möta de mest aktiva medlemmarna i klubben.
 • Konventioner eller hamfests: Om klubben är värd en vanlig händelse, är nästan alla typer av hjälp behövs alltid. Om du har någon form av organisatorisk eller expertis, så mycket bättre.
 • Utmärkelser och klubb insignier: Hantera försäljning av klubb insignier är ett bra jobb för nya medlemmar - att föra register, ta emot beställningar, och bedriver försäljning på klubbmöten. Om du har en konstnärlig och hantverks böjd, var inte rädd att komma med förslag.
 • Bibliotek och utrustning: Många klubbar upprätthålla ett bibliotek med referensböcker eller har utrustning som lånas till medlemmar. Allt du behöver göra är att hålla koll på det och göra den tillgänglig för andra medlemmar.
 • Klubb stationer: Om din klubb är turen att ha en egen radio shack eller överdragsstation, en del underhållsarbete - till exempel arbetar på antenner, batteribyte, trimning och testning radioapparater, eller bara rengöring - behöver alltid göras. Buddy med stationsförvaltaren; Du kan bli bekant med utrustningen mycket snabbt. Du behöver inte vara tekniskt, bara villiga.

Om du kan skriva eller design webbplatser, tveka inte att frivilligt dina tjänster till klubben nyhetsbrevet redaktör eller Webmaster. Chansen är stor att de har flera projekt släpar och skulle gärna ha din hjälp.

Tillsammans med de pågående klubbkommittéer och affärer, du oftast kan hitta ett antal klubbsponsrade aktiviteter. Vissa klubbar är organiserade kring en stor aktivitet medan andra verkar ha en eller två händer varje månad. Här är några vanliga klubbaktiviteter:

 • Public service: Denna aktivitet innebär oftast ger lokal kommunikation under ett idrotts eller medborgerlig händelse, till exempel en parad eller festival. Dessa händelser är bra sätt för dig att finslipa dina utbyta meddelanden och rörelseförmåga.
 • Tävlingar och utmaningar: Rörelse händelser är jättekul och många klubbar anger on-the-air tävlingar som ett lag eller en klubb. Ibland klubbar utmana varandra för att se vilka kan generera flest poäng. Du kan antingen få på luften själv eller gå med i en fleroperatörsstation.
 • Arbets parter: Vad är en klubb för om inte för att hjälpa sina egna medlemmar? Att höja ett torn eller gör antennarbete med andra medlemmar är ett bra sätt att träffa aktiva skinka och upptäcka denna viktiga aspekt av stationsbyggnaden.
 • Byggprojekt: Bygga din egen utrustning och antenner är mycket roligt, så klubbarna kan ibland sponsra grupp byggprojekt. Bygga din egen utrustning sparar pengar och låter alla arbeta tillsammans för att lösa problem. Om du gillar att bygga saker eller har teknisk kompetens, här är ett bra sätt att hjälpa till.

Stöd din klubb genom att delta i aktiviteter och kommittéer är viktigt. För en sak, kan du bekräfta den hjälp du får från de andra medlemmarna. Du börjar också bli en mentor (eller Elmer) själv till andra nya medlemmar. Genom att vara aktiv inom klubben, du stärka organisationen, dina vänskapsband med andra, och hobby i allmänhet.