Vad är en Multigrain Bagel?

January 24

En multigrain bagel är en rund brödprodukt som är tillverkad av en vetedeg innehållande multipla kärnor. Bulgar, graham och bovete är vanliga spannmåls tillägg, liksom havre och frön såsom hirs. Dessa korn är vanligtvis mals till mjöl, men kan visas som små fläckar eller partiklar. Merparten av tiden, är en multi-grain bagel mer näringsrik än en gjord helt enkelt från vetemjöl.

Bagels är en allestädes närvarande bageriprodukt i många delar av världen, särskilt i Europa och Nordamerika. Traditionellt är de gjorda med standard vetemjöl. Lägga andra sädesslag lånar en mer komplex smak, och leder ofta till en tätare slutprodukt, liksom. Kockar kommer ibland använda korn baserade på tillgänglighet, men ofta lägga dem för hälsa ändamål.

Beteckningen "multigrain" indikerar att en bagel har gjorts med flera olika kärnor, vanligen åtminstone två förutom vete. Många av dessa korn bär betydande närings fördelar, särskilt i fråga om fibrer och viktiga mineraler. Av denna anledning är det allmänt uppfattas som en flerkorns bagel är mer hälsosam än en vanlig vete bagel. Detta är ibland sant, men inte alltid.

Mycket av healthfulness av ett livsmedel bestäms av hur många näringsämnen den innehåller. Fördelarna med spannmål oftast bara komma över när den visas i hela formuläret - det vill säga, inte siktas eller bearbetas före användning. En multigrain bagel är inte nödvändigtvis en fullkorn bagel. Oroade över healthfulness av deras mat bör granska etiketterna noggrant konsumenterna att vara säker på vad exakt en produkt innehåller. Större delen av tiden, så länge som en bagel innehåller vissa delar av olika sädesslag, det kan märkas "multigrain".

I nästan alla fall, den multigrain aspekten av en bagel rör endast mjöl. Som sådan, är en flerkorns bagel huvudsak en vanlig bagel, bara med en mer betydande bas. Dessa sorter har ofta en nuttier, rikare konsistens, men inte riktigt någon smak av sina egna. Det är inte ovanligt att hitta bagel smaker som kanel russin parat med en multigrain bas. Lägga salta ingredienser som lök eller ost är också populärt, som är sådd färdiga bagels med vallmofrön eller sesamfrön.

Multigrain bagel sorter är oftast lika vanligt vid frukosten som de är på lunch eller som mellanmål. Mycket beror på de ytterligare ingredienser. Bagel smörgås sorter är vanligtvis antingen vanligt eller kyndel, medan frukost val är ofta på sötare sidan. Multigrain bagel pålägg och bagel uppslag vanligtvis drivs av de gynnar lagts in.

Göra bagels följer oftast samma process för alla sorter, multigrain eller inte. Den mest autentiska sättet att göra bagels är för hand: kockar vrida degen till en sladd som sedan formas till en ögla. Kommersiell tillverkning generellt gör bruk av formar för att säkerställa en mer enhetlig produkt. När bildas, är degringar vanligtvis snabbt kokt, sedan i ugn, vilket resulterar i en distinkt krispigt skorpa. Multigrain bagel sorter brukar ha en något mörkare färg än de som görs med traditionell vitt mjöl.

  • Bovete är vanligt förekommande i multigrain bagels.
  • Multigrain bagels ibland bakas med cheddar eller Asiago ost.
  • En multigrain bagel är en rund brödprodukt som är tillverkad av en vetedeg.