Hur att sticka Hems och Linor

December 1

En stickad fåll erbjuder fördelen av fullständig elasticitet till en polerad plaggets kant utan att dra den i riktning mot kroppen. Stickning fållar är enkel och liknar skapa sladdar att lägga dekorativa detaljer till ditt arbete.

Stickning fållar

En stickad fåll har tre delar: fasad, en vända åsen, och den faktiska nertill. På den sista raden i fållen, du plockar upp en slinga från den stickade vidgjutna och sticka igenom den.

Hur att sticka Hems och Linor

 1. Efter fällbara fåll till WS, placera rätt nål genom första m, sedan genom första slinga av stickade CO.
 2. Wrap arbetar garn, dra sedan ny m genom den gamla och CO slingan.

  Hur att sticka Hems och Linor
 3. Rep steg 1 och 2 utan att hoppa över några m eller CO slingor. Kontrollera höger sida av arbetet ofta för att se till fållen inte sluttande från att ha missat en CO slinga.

  Hur att sticka Hems och Linor

Arbeta sammanfognings rad med en nål en storlek större än den som används för huvuddelen av arbetet hjälper till att undvika en ful "viklinje" från att bildas på höger sida av arbetet.

Stickning sladd

Ibland kallad I-sladd ("idiot sladd"), är stickad sladd en av de mest mångsidiga objekt som du kan sticka. Använd den för slipsar, remmar, applikationer, eller kanter.

 1. Använda DPN, CO erforderligt antal m. Stickad sladd kan bearbetas i någon mätare och med valfritt antal m, beroende på tjocklek eller finhetsgrad sladden krävs. I exemplet används 5 m.

  Hur att sticka Hems och Linor
 2. Sticka alla m. Vid slutet av raden, snarare än att vända arbetet, dra stickade m till motsatta änden av nålen, dra garnet över baksidan av arbete tätt, och sedan stickas alla m igen.
 3. Forts stickning och skjuta tills du har gjort längden på sladden som du behöver. Bryt arbeta garn och tråd genom väv nål. Tråd garn svansen genom alla levande m och dra tätt för att stänga. Dra svansen genom insidan av sladden för att dölja det.