Vad är en Tvåa Coupe?

December 8

Termen "Deuce Coupe" avser en viss modell av Ford bil som ofta används som ett hot rod. 1932 Ford Model B var känd som Deuce Coupe eftersom det var en två-sits fordon; Deuce hänvisade till två år 1932, och Coupe hänvisar till kroppen stilen. Denna bil var populär bland heta rodders eftersom det skulle kunna fråntas vikt och ändras för hastigheten ganska lätt. Modell B var en uppdaterad version av den berömda Ford Model A, och det innehöll en fyrcylindrig motor. Senare modeller fick har en V-8 motor för extra kraft.

The Deuce Coupe är en mycket eftertraktad samlarobjekt bil som fortfarande görs i hot rods, även om en brist på original Modell B har skapat ett behov av reproduktioner. Några heta stång kit är reproduktioner av Model B, men i stället för att göras från de ursprungliga typer av material, är moderna Deuce Coupe byggsatser ofta gjorda av glasfiber. Detta hjälper till att minska vikt, och materialen är lätt tillgängliga och lätt att forma, i de motsvarande karosseri former.

Processen att omvandla Deuce Coupe till en hot rod inblandade uppgradera motorn till en starkare, större motor och skära ner på onödig vikt som kunde bromsa fordonet. Bredare däck ofta installerats vid bakre delen av fordonet, och estetik bilen ofta förbättras genom att använda krom delar och anpassade paint jobb. Motorn var ofta utsatt för möjliggöra bättre luftkylning samt lufttillförsel till motorn, vilket ytterligare förbättrar effekten i motorn. Eftersom motorerna som ersatte de ursprungliga fyra-cylindrig motor var ofta mycket tyngre, uppgraderingar till ramen och framaxeln var ibland nödvändigt att säkerställa fordonet inte gå sönder under användning.

Det fanns två generella kropps stilar av Deuce Coupe: en innehöll fem fönster och två dörrar, medan en annan var en tre fönster version som innehöll självmordsdörrar. Självmords dörrar är dörrar som öppnas i motsatt riktning som de flesta bildörrar; gångjärns är på baksidan av dörren snarare än framsidan. De självmordsdörr versionerna tenderar att bli mer eftertraktade, men båda kaross stilar är mycket samlarobjekt och mycket dyrt, även om bilen inte är i bra eller rättvist skick. Följande årsmodeller medfört stora förändringar i utformningen av bilen, vilket gjorde dessa modeller traktade också, särskilt bland heta Rodders.