Vad är ett krig Dialer?

January 10

Ett krig dialer är ett datorprogram som kommer att kalla en förinställd lista med telefonnummer som söker datorer, faxar och andra dataenheter. Dessa program används i allmänhet för olagliga eller oetiska metoder och kan vara ett vanligt hacking verktyg. Eftersom den grundläggande tekniken använder telefoner och modem, är det praxis mindre vanligt än det var på 80-talet och 90-talet när de kommunikationsenheter var vanligare. Ett krig dialer liknar ett annat föråldrade dataintrång metod som kallas demon uppringning, liksom till andra processer som fortfarande är i bruk, såsom portscanning och krig körning.

Kriget dialer blev en stapelvara av dataintrång i början av 80-talet. I filmen Wargames, var ett program som används för att ringa alla telefoner i en enda stad. Medan masstelefonuppringningsprogram existerade innan dess, den "Wargames dialer" blev ett populärt namn på den tiden. På grund av Internet stenografi och åtta tecken på filnamn, blev namnet småningom krigs dialer, med programmen ofta namn â € ~wardial.exe. "

Ett krig dialer fungerar som en automatisk telefon. Programmet får en förinställd lista av siffror, ofta alla telefonnummer i en enda riktnummer eller ort. Programmet slår sedan siffrorna, en efter en, söker datamottagare. Vanliga dataenheter, såsom en faksimil, eller fax, maskin eller datormodem, svarar efter en enda ring. Om telefonen ringer två gånger, hänger uppringaren helt enkelt upp och ringer nästa nummer; om en enhetsdata svar är antalet registreras och uppringaren kopplar.

Program som detta är inte olagligt på egen hand, men många människor anser dem irriterande. Uppringaren ringer nummer i följd, så kontor med sekventiellt numrerade telefoner kan ha flera minuter av falska telefonsamtal. Om uppringaren fungerar tillräckligt länge, kommer det att ringa upp nummer hela natten också. När uppringaren är klar kommer den användaren att ha en lista över dataenheter. Dessa listor är också lagligt, men de är en språngbräda till andra verksamheter som inte är.

Flera andra hacking processer liknar krigsuppringning. Den nästan föråldrade process som kallas demon uppringning innebär ringa ett enda nummer om och om igen. Uppringd servrar har kod som förhindrar droppar när en signal förlorad för en liten tid. Om demonen dialer återupprings numret rätt när någon annan urkoppling skulle uppringaren få tillgång till sitt konto.

Det finns två aktiva dataintrång metoder liknande krigs uppringning. När en dator är port-skannad, är en computerâ € s hamnar pingade en efter en som de ser ut för de som är öppna. Hackaren kan använda den här listan för att ta reda på om särskilda program körs på maskinen eller vad den troliga åtkomstpunkten är om de beslutar att invadera. Krig körning innebär att gå upp och ned gatorna söker trådlöst Internet hotspots. Dessa fläckar är katalogiseras och sparas för senare användning.

  • War uppringningsprogram används i allmänhet för olagliga eller oetiska metoder och kan vara ett vanligt hacking verktyg.