Vad är en Hölje Shoe?

April 14

En slagsko är placerad på botten av ett rör sänks ned i ett borrhål. Detta rör, som kallas höljet strängen, måste noggrant styras så att den är korrekt och säkert placerade. Skon håller höljet strängen linje eftersom det fortskrider i borrhålet, vilket gör tekniker för att vara säker på att processen går smidigt. Flera hölje sko designer är tillgängliga för olika behov.

Anordningen består av en metallkrage monterad vid basen av höljet strängen, och hålls på plats av höljet hängare på toppen. Vissa mönster är snub-nosed, med de vinklade kanter vilket gör slagskon för att knuffa in i borrhålet och bo jämnt placerade. Andra kan ha skära tänder. Dessa kan vara nödvändigt om väggarna i ett borrhål är utbuktande inåt och material täpper vägen; slagskon kan skära genom att tillåta röret att passera.

Sådan utrustning gör det möjligt att sänka ett hölje sträng säkert förbi potentiella hinder, avsatser och olika hinder inne i borrhålet. Tekniker fortfarande behöver flytta försiktigt, övervakning höljet strängen för tecken på trötthet och stress som potentiellt kan orsaka problem. Denna process kan vara mödosamt och dyrt, eftersom tekniker vill se till att det utförs korrekt. De måste också säkra höljet strängen för att bekräfta att det wonâ € t släppa oväntat, och så att de kan behålla kontrollen över det hela tiden.

Tekniker montera höljet strängen med omsorg, med hjälp av de komponenter som rekommenderas för en given väl. De inspekterar också slagskon och andra funktioner för att se till att de sitter ordentligt fast och i gott skick. Att förlora komponenter ner en väl kan vara ett kostsamt misstag, och arbetstagarna vill undvika detta om möjligt. I händelse av en incident, kan deras skivor ses över för att avgöra om vårdslöshet var orsaken, eller om olyckan skulle ha inträffat ändå.

Hölje skor produceras av ett antal tillverkare som gör olje- och gaskomponenter. De kan möta standardiserade riktlinjer och kan också vara utformad för att passa specifikt med en given companyâ € s produkter. För särskilda behov, kan anpassade versioner produceras på uppdrag av kunder med utmanande program eller projekt som kan kräva unik utrustning. Kostnaden kan variera beroende på utformning och de komponenter som används, och i vissa fall företrädesrätt prissättning kan vara tillgängliga som en del av ett större paket av borrutrustning.