Vad är Aktiv högtalare?

September 22

Aktiva högtalare är högtalare som har förstärkaren inbyggd i dem. De kallas också högtalare, eftersom de har sin egen strömkälla. Det finns ett enormt utbud av aktiva högtalare utformade för praktiskt taget alla typer av ljudsystem. Omvänt är passiva högtalare endast drivs av de signaler som producerar ljud de utgång. Om passiva högtalare kan bara hantera en låg wattal insignal, kommer för mycket kraft från en källa få dem att fel; Om passiva högtalare är för stora för ett ljudsystem, kommer de inte producerar tillräckligt ljud när den används.

Aktiva högtalare kan vara särskilt fördelaktigt om det används med en låg-wattsystem. Den inbyggda driven förstärkare kan ta en svag inkommande signalen och förstärker den på egen hand. En annan fördel är storleken. Till skillnad från passiva högtalare, som måste vara väldigt stor för att hantera hög insignaler, kan aktiva högtalare utformas för att vara mycket mindre samtidigt som det producerar jämförbara nivåer av ljud.

En mycket grundläggande design av en aktiv högtalare består av en kraftkälla, en förstärkare och en bashögtalare eller tweeter för att leverera det verkliga ljudet. En annan vanlig designelement är en förförstärkare, som elektroniskt bearbetar den inkommande signalen före att gå genom högtalaren huvudförstärkare. Mer komplexa konstruktioner kommer att innehålla minst en woofer och en diskant per högtalare, och var och en kan innehålla en egen driven förstärkare.

Processen att välja vilka aktiva högtalare är rätt för ett specifikt syfte beror på källan och för vad högtalarna ska användas. Även om aktiva högtalare är mer flexibla än den passiva sorten, är det fortfarande möjligt att välja en uppsättning som är för svaga och bryts när ingångsnivåer är för höga. Specifikationer mellan en källa och högtalare måste alltid jämföras innan du köper och ansluta dem för att säkerställa kompatibilitet.

Aktiva högtalare är inte bara mer flexibel än sina passiva motsvarigheter i fråga om storlek. Det är också mycket mer spelrum involverad i sin design. Detta är mycket fördelaktigt för människor som vill använda unika högtalare som dekor i deras hem eller arbetsyta, snarare än bara lådor som överför ljud.

Kombinationer av de passiva och aktiva högtalare kallas delningsfilter, men kan ändå betraktas som olika typer av aktiva högtalare eftersom de fortfarande måste ha sin egen strömkälla. Ett bra exempel på en crossover högtalare innehåller en passiv tweeter med en eldriven woofer, men kombinationerna är praktiskt taget obegränsade. En annan variant av aktiva högtalare är trådlösa högtalare. Dessa kommer definitivt att behöva egen strömkälla-batterier för att göra dem riktigt trådlösa-och förstärkare eftersom den inkommande signalen sänds via etern.