Vad är en schmear?

September 16

En schmear i traditionell mening är cream cheese sprids på en bagel, med ord som förknippas särskilt med Judiska köket, även om bagel är inte specifikt av judiskt ursprung. Mer generellt människor använder termen för att hänvisa till någon form av spridning som ska användas med bröd eller andra livsmedel, särskilt om det handlar om ost. Kommersiellt förpackade produkter ibland säljs som "schmears", och människor kan också laga sin egen hemma.

Plain bagels med schmears är en populär snabbt mellanmål i vissa regioner i världen, med New York är särskilt känd för sina bagel baserade erbjudanden. En mer stadig måltid kan skapas genom att göra en bagel smörgås med en schmear och pålägg såsom flytande, en typ av konserverad fisk, tillsammans med lök, tomater, kapris, saltgurka, och andra ingredienser. Bagel smörgåsar säljs på många delis och kan göras färsk på beställning för en kund eller plockas upp i förpackad form på delis med självbetjäning.

Detta ord är jiddisch ursprung och tros härstamma från roten för "smear" eller "fett." Medan den traditionella schmear är tillverkad av vanlig gräddost, det är inte ovanligt att hitta gräddostar blandas med ingredienser som lök, kapris , örter, pickles, frukt, paprika och andra ingredienser för att skapa en smaksatt schmear. Många bagerier erbjuda kunderna ett val mellan flera smaksatt grädde ost alternativ när de beställer en bagel med en schmear.

Smaksatt grädde ostar är väldigt lätt att göra hemma, för människor som vill göra sina egna schmears. Vanligt färskost kan blandas med ingredienserna i valet i en matberedare eller för hand. Andra ostar, såsom mascarpone, kan också användas. Att göra en schmear hemma är oftast billigare än att köpa en paketerad spridning och ger människor mer kontroll över de ingredienser som kan vara viktiga för personer med allergi eller andra kost bekymmer.

Smör, majonnäs, och andra typer av spreadar också kan anses schmears, tillsammans med vegan alternativ såsom soja ostar och mutter baserade uppslag. Detta ord har också förvärvat en slang klang, i betydelsen "hela affären" eller "hela spridning." Folk kan också använda termen för att hänvisa till en grupp av relaterade objekt som går ihop, mycket som schmears gå med bagels. Slang variationer på detta ord är mer allmänt sett i samhällen med en judiskt inflytande.

  • Bagels från deli kan rostas hemma och sprids sedan med en schmear av färskost.
  • Lox, en tunn filet av härdad, kallrökt lax, vanligen serveras med en schmear.
  • Färskost är den mest traditionella schmear.
  • Majonnäs kan betraktas som en schmear.