Vad är Cracker Bread?

March 30

Cracker bröd är en tunna och krispiga platt bröd som ofta används som ett komplement till måltider i många olika kulturer, främst turkiska, indiska och medelhavsmat. Som en favorit i de skandinaviska länderna under många år, det senare har blivit populär i Storbritannien och är också njuta av en hel del ryktbarhet i USA. Ofta smaksatt lätt med örter och kryddor, kan kracker bröd serveras med flera såser. Personer kan välja att avbryta ett avsnitt för att doppa i såsen, eller njuta av det utan garnering.

Normalt är knäckt bröd tillagas och serveras i sektioner som är något större än standard bit limpa bröd. Den tunna fräsig konsistens av brödet ger en kritan som är liknande den i en krackningsanläggning, men det är mycket tunnare än någon krackningsanläggning produkt på marknaden idag. För personer som måste ha någon form av bröd med en måltid, men behöver begränsa sitt intag av spannmål, kan detta vara ett underbart sätt att fylla lust och förbrukar mycket mindre i vägen för blekt eller vetemjöl.

Cracker bröd är känd av många olika namn runt om i världen. I Skandinavien, kan de olika växtbaserade former kallas brot eller Knackebrot. Personer i Storbritannien, med dess betydande indiska befolkningen, ofta hänvisar till det som lahvosh eller lavosh. Olika etniska grupper i USA kräver också knäckt bröd med olika namn, även om det ofta visas på menyerna i etniska restauranger av denna enkla namn.

Till skillnad från salta kex är knäckt bröd i allmänhet inte tillräckligt stark för att användas tillsammans med kryddor som jordnötssmör eller ostskivor. Dessutom, är det inte avsett att användas som ett medel för att konsumera parti dips. Enkla såser som ofta tunna och mycket kryddig ofta serveras med knäckt bröd innan sallad och entree förs till bordet. Det tjänar samma syfte som grissini, i det att den ger personer samlades runt bordet med något att njuta medan de viktigaste delarna av måltiden är förberedda för servering.

Cracker bröd är inte begränsad till restauranger. Flera stormarknader och specialbutiker mat bär olika typer. Dessutom kommer ett antal etniska matbutiker bära tre eller fyra olika sorter. Kräver ingen kylning, kan den förvaras i skåpet och dem placeras i ugnen en stund för att värma igenom och ge skärpa som gör brödet så populär. Vare tjänat som förrätt eller som ett komplement till de viktigaste delarna av måltiden, kan man lägga en fin och frisk touch till någon diet.

  • Cracker bröd har nyligen blivit populära i Storbritannien.