Vad är Madeira tårta?

December 30

Madeira kaka är en rik kaka produkt faller under kategorin av sockerkaka. Detta indikerar typiskt att kakan görs utan användning av matfettet. Madeira tårta sitt ursprung i England runt 1800-talet.

Även om namnet har fått en del att tro att denna kaka har ursprung i de portugisiska öarna, är det faktiskt döpt efter vinet det ofta följer. Madeira vin som produceras på Madeira, var en populär dryck i Europa redan på 16-talet. Den sjöresa från Madeira till Europa, och senare till Amerika, tjänade till att hjälpa åldras vinet. Värmen av fartyget och konstant rörelse på havet var fördelaktigt för den färdiga produkten.

Madeira kaka utvecklades som ett komplement till denna favorit alkoholdryck. Denna typ av kaka är tät, fuktig, och rik på smak. De huvudsakliga ingredienserna är mycket enkel, vanligen bestående endast av smör, socker, ägg och mjöl.

Traditionella versioner av denna kaka ges en citronarom. Citronsaft och citronskal läggs till receptet för att förse den med en lätt syrlig smak. Moderna variationer på receptet, kan dock avvika från detta. Limesaft och limeskal kan ersättas för att skapa en kalk olika Madeira kaka. En annan populär variant som ofta serveras i dag är vanilj Madeira tårta, tillverkad genom att ersätta citronsaft och skal med vaniljextrakt.

Trots namnet innehåller Madeira tårta aldrig Madeira vin, eller någon annan typ av alkohol, i receptet. Frukt bör också undantas från de föreslagna tilläggen för dem som vill hålla sig till cakeâ € s ursprungliga rötter. Några äventyr bagare har dock skapat Madeira kakor med russin, körsbär, och andra fruktprodukter.

Den färdiga Madeira tårtan ska garneras med citron peeling för en äkta, traditionell presentation av denna dessert. Andra variationer av receptet uppmaning till en toppning av socker. Detta ger kakan en aning knaprig textur ovanpå.

Även kakan skapades ursprungligen som en sida för Madeira vin, är det nu serveras med en mängd olika drycker. Det gör ett trevligt komplement till eftermiddagste eller andra rika sprit. För ytterligare smak, kan kakan fyllas med lite lime eller citron ostmassa. Inaktuella Madeiras kaka kan göras mer välsmakande genom toppade den med varm vaniljsås. Oavsett om det serveras som en prydlig snack med afternoon tea, eller som en aptitretande dessert efter en tillfredsställande måltid, är Madeira tårta en klassisk bakelse som har stått sig genom tiderna.

  • Lemon curd, som ibland används till toppen Madeira kaka.