Vad gör en Skapare av serietidning göra?

October 3

En serietidning skapare är någon som skapar en berättelse och illustrerar den med handritade, cartoon-liknande tecken. Serietidningar kan ha någon typ av story, men ofta har hjältar övermänskliga krafter som kämpar mot skurkar inställda på att förstöra världen. Ibland serietidning skapare utveckla ritningarna först och sedan bygga en berättelse kring bilderna. Det är oftast vanligare, men för skapande historia att komma före konstverket.

I vissa fall, är serietidningar skapade med både författare och illustratör. En person skriver handlingen, medan en annan person gör konstverket. Denna typ av samarbete är vanligt, och har legat till grund för många kända serietidningar. Människor som tror att de har en fantastisk historia för en komisk, men inte känner kan illustrera berättelsen, bör överväga att anlita en konstnär att arbeta med dem på deras projekt.

Vem som helst med lite tid på sina händer och en historia att berätta kan bli en serietidning skapare, dock finna framgång i ett sådant fält är oftast ganska lite svårare. När en komisk har skapats, måste författaren sedan hitta någon att publicera sin bok. Detta är ofta mycket svårt och tidskrävande, och även en mycket bra arbete går ofta opublicerade.

För personer som vill bli en serietidning skapare, en utbildningsbakgrund inom konst och skrivande kan vara till nytta, men i de flesta fall, spelar naturliga förmåga en större roll. Många framgångsrika serietidning skapare inte har formell utbildning i antingen skriftligen eller ritning, men de flesta av dessa konstnärer har naturlig talang. Som barn, kan de ha uppvisat tidigt förmåga för att skissa och berättande.

De som funderar på en karriär som en serietidning skapare bör nog börja med att studera arbetet av framgångsrika tecknare. Detta bör göras inte att kopiera verket, utan för att lära av det. Det är möjligt att vid granskningen framgångsrika serietidningar, kanske en ny artist hitta lite inspiration till sitt eget arbete. Dessutom kan studera arbetet i en framgångsrik serietidning skapare erbjuda en inblick i vilka typer av serier är mer benägna att sälja.

Öva kit kan köpas som har nästan allt som behövs för att skapa en start serietidning. Uppsättningarna brukar komma med tryckta komiska mallar som är redo för text och teckningar. Några av de dyrare kit kommer med återanvändbara storyboards. Storyboards används som modeller för att illustrera hur det faktiska serietidning skulle se när du är klar.

  • Catwoman var en serietidning skurk.
  • Iron Man är en komisk hjälte.
  • Serietidning skapare skapar ofta sina egna hjältar för att övervinna utmaningar de kan möta i vardagen.
  • En serietidning skapare illustrerar en berättelse med serieliknande figurer.