Framgångsrika Orsak Marknadsföring Presentationer: Använd din Nervositet

October 1

Den nervositet du känner innan du talar är normalt, väntat och viktigt. Nervositet är en viktig ingrediens i en effektiv presentation. Många idrottsmän, skådespelare och musiker skulle hålla med om att några fjärilar är en bra sak. De vitalisera, motivera och tvingar dig att fokusera. Men knacka nervositet som kraftkälla fungerar endast om dessa fjärilar flyger i formation.

Du kan hantera din nervositet i ett antal olika sätt. Det viktiga är att veta vad som gör dig så nervös så att du kan ta itu med det! Här är några tips för några vanliga nerv utlöser:

  • Om du € re orolig att du € re kommer att förlora din tankegång, hålla tal på notecards nära dig.
  • Om du € re rädd för att vara framför en folkmassa, spendera lite tid innan ditt tal på framsidan av rummet introducera dig själv till publiken, så att du senare kan fokusera på vid några vänliga ansikten i rummet.
  • Om du € re orolig att du kan se inkompetent, vara behörig. Ge din presentation extra tid och uppmärksamhet i förväg och öva, öva, öva.

Också, trösta dig själv att veta att när du kanske inte vet så mycket om orsaken marknadsföring som du vill, din publik vet förmodligen ännu mindre. Efter allt, du är experten!