Vilka är användningsområdena för furosemid för hundar?

October 8

Furosemid för hundar är en typ av diuretikum, som kallas ett loop-diuretikum, som främst används för att behandla kronisk hjärtsvikt och symptomen det orsakar. Den kan också användas för att hjälpa till att sänka höga kalcium eller kaliumnivåerna. Medicineringen är tillgänglig endast med recept.

En loop-diuretikum är en typ av medicin som hjälper njurarna eliminera överskott salt och andra elektrolyter genom att bistå "Henles slynga", en struktur i njuren ansvarar för reabsorbing vatten samtidigt som den eliminerar överflödigt salt. En obalans av salt i njurarna kan leda till en ackumulering av vatten i kroppen, vilket resulterar i svullnad kallas "ödem". Furosemid för hundar hjälper till att hålla njurarna balanserad och avlastar de andra organ.

Vid användning av furosemid för hundar, är det viktigt att följa din veterinarianâ € s anvisningar noggrant. Den föreskrivna doseringen kommer att variera beroende på vikten av den hund som behandlas, men det börjar vanligtvis vid 1 mg per pund (2 mg per kg). Medan vissa hundar kan bara behöva ta medicinen en gång per dag, andra kan kräva upp till fyra doser per dag. Beläggning pillret i jordnötssmör är en populär metod för att få hundar att svälja piller, men djurägare bör tala med sina veterinärer om de bästa sätten att dosera sina hundar, som vissa hundar kan vara på specialkost som begränsar de livsmedel Tabletten kan blandas in.

Detta läkemedel är vanligtvis anses säkert, men kan orsaka några allvarliga biverkningar hos vissa hundar. Magbesvär och kräkningar är bland de vanligaste biverkningarna; Dessa skall bedömas av en veterinär. Om en hund förlorar vikt samtidigt ta medicinen, kommer dosen behöva justeras, särskilt i mindre hundar för vilka förlusten av en bara några pounds kan avsevärt förändra korrekta doser. Furosemid kan orsaka fosterskador och bör inte användas av gravida hundar. I sällsynta fall kan den orsaka dövhet och anemi hos hundar.

Den diuretiska karaktär furosemid för hundar kan avsevärt öka urinproduktionen. Djurägare måste ta sina hundar för mer frekventa promenader eller låta dem mer tid utanför för att undvika olyckor. Om hundar är tillåtna på möbler, kan ägarna vill överväga att placera vattentäta överdrag på kuddar och madrasser i samband med olyckor. I stora doser kan furosemid för hundar orsaka allvarlig uttorkning, så det är viktigt för djurägare att följa doseringsanvisningen noga.

  • Den receptbelagda läkemedel furosemid används för att behandla hjärtsvikt hos hundar.
  • En veterinär kan ordinera furosemid att behandla en hund för hjärtsvikt.