Öka din läshastighet genom placering Ämne Meningar

November 10

Gå direkt till huvudtanken i varje stycke ökar din läshastighet avsevärt. Denna grundtanke är styckets ämnet meningen. Du donâ € t behöva läsa så mycket för att få en fastare grepp om authorâ € s grundläggande idéer om du kan hitta och förstå ett stycke ämne meningen. Frågan är: Hur känner igen dig huvudtanken i ett stycke mitt alla detaljer?

Förståelse ämnes meningar

Ämnet meningen beskriver ämnet för punkt och dess huvudtanken. Om du kan utveckla en näsa för att lokalisera ämne meningar, kan du få den huvudsakliga idén från punkterna snabbt och därmed förbättra din läshastighet och förståelse.

Vanligtvis kommer ämnet meningen först i ett stycke, och de återstående meningarna utveckla ämnet meningen. I följande stycke, till exempel, gör ämnet meningen en enkel påstående, och bevis för dess sanning följer i hälarna på ämnet meningen:

Nederbörden har ökat stadigt i Yoknapatawpha County sedan 1995. Det året årsnederbörd var 32 inches. Fram till 2008 var det 40 inches, med en ökning varje år mellan 1995 och 2008, med undantag för 1999 då den årliga nederbörden nivån sjönk till 29 inches.

Men ibland ämnet meningen ISNA € t den första meningen i stycket. Ibland € itâ s begravd djupare. I denna punkt, är den andra meningen ämnet meningen:

Om man tittar på regn i Yoknapatawpha County sedan 1995, är en tydlig trend tydlig. Med undantag för 1999 då den årliga nederbörden nivån sjönk till 29 inches, har nederbörden ökat stadigt sedan 1995. Mellan det året och 2008, nederbörd steg 32-40 inches per år.

Författaren till följande stycke är lite av en windbag och tar sin tid att komma till huvudtanken. I denna punkt, är ämnet mening den sista meningen:

Är det blir våtare eller torrare i Yoknapatawpha County? En snabb titt på posten ger ett tydligt svar. Mellan 1995 och 2008 ökade nederbörden 32-40 inches per år (även om det i 1999 doppade till 29 inches). Ur denna information itâ € s tydligt se att nederbörden i länet har ökat stadigt sedan 1995.

Söka ämnet meningen

Eftersom ämnet meningen kan placeras var som helst, hur kan du upptäcka ämnet meningen och få till den huvudsakliga idén i ett stycke? Herea € s hur:

  • Läs den första meningen noga. Tre gånger av fem, är ämnet meningen första meningen.
  • Tänk på vad grundläggande egenskap eller egenskap stycket beskriver. Detta attribut är paragraphâ € s huvudsakliga idén, så meningen som uttrycker att det är ditt ämne mening.
  • Tänk på paragraphâ € s syfte. Stycket troligen vill ge en viss bit information. Om du kan räkna ut vad den biten är, du vet paragraphâ € s ämnet och kan hitta den mening som presenterar den.

Observera authorâ € s handstil för att avgöra var hon gillar att sätta ämnet meningen i punkterna. Att känna din authorâ € s stil hjälper dig att hitta ämnet meningen snabbare.