Vilka är de olika typer av kemiska Burn Behandling?

August 20

De tre typer av kemiska bränn behandlingar är omedelbar vård, hemvård, och akutvård. Omedelbar kemiska bränn behandling avlägsnar de kemiska och släcker bränningen genom att spola området med vatten. Om bränningen är mindre än handflatan, kan bränningen troligen behandlas hemma med kalla kompresser, ett sterilt förband, och smärtstillande. För brännskador större än handflatan, i eller nära ögat, eller när patienten visar tecken på chock, är den kemiska bränn behandling för att söka akut vård. Kemiska bränn behandling på sjukhuset är att gripa ytterligare bränna från eventuellt kvarvarande kemikalier, kyla brännskadan, och förhindra infektion i såret.

Omedelbar kemiska bränn behandling är att ta bort kemikalien från huden. Om kemikalien är en vätska, kan den avlägsnas genom spolning av huden i ca 15 minuter med kallt vatten. Powered kemikalie kan tas bort genom att borsta bort den med en torr trasa och sedan spola området med kallt vatten i ca 15 minuter. Kemiska brännskador involverar elementära metaller ska spolas med mineralolja och inte vatten. Alla kläder eller smycken nära bränn bör avlägsnas försiktigt under spolningen, och bör bedömas omfattningen av bränningen för att avgöra om vården kan fortsätta hemma eller om det behövs akut uppmärksamhet.

När vårdaren är obekant med kemiska, bör gift kontaktas för att diskutera potentiella hälsoeffekterna av exponeringen. För en kemisk brännskada endast täcker några inches av huden, kan behandlingen fortsätta hemma genom att linda såret med en steril dyna. Ingen salva av något slag bör placeras på såret utan ordination av en läkare, eftersom krämer kan orsaka bränn att förvärras eller leda till infektioner. Patientens stelkramp status bör kontrolleras och omedelbart uppdateras om förfallna att förhindra sårinfektion. Over-the-counter smärtstillande kan användas för att behandla smärta.

Om kemisk brännskada är större än några inches, inträffade i eller i närheten av ögonen, eller patienten visar tecken på chock, är den kemiska bränn behandling för att söka akut vård. På sjukhuset kan den kemiska såret behandlas med ett motgift för att neutralisera eventuell kvarvarande kemiska, kyldes till innehålla skadan, eventuellt behandlas med ett antibiotikum grädde, och täckt med ett sterilt bandage. Frätskador på ögonen ska spolas med vatten tills pH-nivån i ögat är normalt, och sedan ögat kommer att bedömas av en ögonläkare. Svullnad i ögat kommer att kontrolleras med steroider eller glaukom mediciner och antibiotika startas för att förhindra infektion.

  • Stora eller svåra frätskador bör utvärderas av en läkare så snart som möjligt.
  • Kemiska brännskador involverar elementära metaller ska spolas med mineralolja och inte vatten.
  • En kemisk brännskada bör tvättas noggrant med kallt vatten.