Vad är Mongolian BBQ?

August 30

Mongolian BBQ eller mongoliska grill är en typ av stek som tillåter diners att plocka sina egna ingredienser och sås, montering en maträtt som är anpassad till deras smak. Några kinesiska och andra asiatiska restauranger erbjuder Mongolian BBQ tillsammans med andra menyalternativ, och vissa restauranger är specialiserade på denna typ av stek. Du kan också göra Mongolian BBQ hemma, om du har tillgång till en stor stekpanna eller grillpanna. Alternativet anpassning kan överklaga till picky diners.

Trots namnet är Mongolian BBQ inte mongoliska alls, och det är inte en gammal maträtt som reste över stäpperna med Djingis Khan, i motsats till vad reklambroschyrer kommer att berätta. I själva verket var denna maträtt uppfanns i 20th century Taiwan, och det var förmodligen inspirerad av japanska köket, snarare än mongoliskt kinesiska köket.

Mongolian BBQ är beredd på en mycket stor och extremt varm grillpanna. Diners plocka ut grönsaker och kött de vill, tillsammans med en sås, och kocken kastar ingredienserna på storkök och steker dem. Det utmärkande draget för Mongolian BBQ är att laggen är typiskt tillräckligt stor för att förbereda flera måltider på en gång, vilket gör den till en extremt effektiv matlagning teknik och låta diners att gå igenom restaurangen snabbt.

Många människor gillar Mongolian BBQ eftersom de tycker om att ha kontroll över innehållet i sina tallrikar. Detta gäller särskilt för personer som är kräsen, eftersom det tillåter dem att skapa en anpassad maträtt som vänder sig till deras önskemål. Mongolian BBQ kan också vara kul, eftersom diners tittar vanligtvis kocken på jobbet, och det kan vara spännande att tänka på de bästa ligaspel av grönsaker och kött. Hemma kan Mongolian BBQ vara ett bra sätt att få alla inblandade med matlagning.

Det finns några varningar som skall beaktas med Mongolian BBQ. Strikta vegetarianer, till exempel, bör vara medvetna om att kött tillagas på Stekhäll, och om de är bekymrade över att äta kött, kanske de vill besöka en restaurang som erbjuder ett vegetariskt alternativ. Detta gäller även för personer som inte äter vissa kött av religiösa skäl. Även såser används ofta innehåller gluten, nötter och andra allergener, och eftersom PANNKAKSLAGG används communally, finns det en risk att dessa allergener kan hamna i din mat även om du försöker att undvika dem.