Vilka är Medicinsk användning av montmorillonit?

October 4

Montmorillonit, även känd som bentonitlera, har använts medicinskt i tusentals år. Kliniska studier visar gång på gång att lera kan vara en effektiv behandling för många medicinska frågor. Det är känt att ha antibakteriella egenskaper och är effektiv som en topisk behandling för hudproblem. Montmorillonitlera används också för behandling av inre medicinska tillstånd hos både människor och djur. Med leran internt är kontraindicerat vid vissa situationer.

Denna lera verkar ha antibakteriella egenskaper. Studier bekräftar att E. coli och andra bakterier dör i närvaro av läkemedlet lera. Montmorillonit verkar avsevärt minska tillväxten av dödliga methacillin beständiga staphylococcus aureus bakterier, allmänt känd som MRSA.

Andra tillämpningar av detta läkemedel lera är att ta det internt för att lugna en orolig mage. Det kan också vara till hjälp vid behandling av colon irritabile. Dessutom kan leran absorbera urinsyra, samt hindrar kolesterol från att lätt upp i blodomloppet från tarmen.

Lera används i kelering terapi för att avgifta kroppen från giftiga tungmetaller. Den montmorillonit gör de skadliga komponenterna inerta och tillåter dem att passera ut naturligt. Kelering terapi ibland redovisas som en bra behandling för autism, men detta påstående har inte forskning som stöder det.

Forskare har också studerat användningen av denna typ av lera på candidiasis och aflatoxicosis. När leran togs internt ades Candida jäst orsakar candidiasis immobiliserade, kvävs, och slutligen avlägsnas från kroppen. Kliniska studier indikerar att behandling kan vara ännu mer effektivt när lera kombineras med ett monoskikt tensid som försvagar jästen förmåga att motstå Clays medicinska effekter.

Aflatoxiner produceras av släktet av svamp som kallas Aspergillus. Dessa svamp biprodukter är mycket cancerframkallande och kan leda till aflatoxicosis. Enligt vetenskapliga studier, skyddar montmorillonitlera mot aflatoxiner. Med leran internt kan vara ett bra sätt att förhindra aflatoxicosis hos människor och djur.

Förutom att förebygga aflatoxicosis hos djur, har montmorillonit andra jordbruksapplikationer. Till exempel, forskare från University of New England ville hitta ett botemedel mot en mage sjukdom som drabbar fårhjordar i Australien. Av en slump, de fann forskarna att lägga till en halv ett uns (15 ml) av montmorillonit till besättningen dricksvatten resulterade i ökad ull tillväxt och bättre matsmältning, vilket bidragit till att förhindra magen skick.

Intag montmorillonitlera anses allmänt säkert för de flesta människor. I vissa fall kan emellertid denna praxis vara farligt. Med lera internt är kontraindicerat för människor som tar recept eller naturläkemedel läkemedel om de inte är noga övervakas av en läkare. De med högt blodtryck bör inte använda lera internt. Läkemedel lera bör undvikas av personer som har fått diagnosen järn intolerans. De som är intresserade av medicinsk lera skulle vara klokt att rådgöra med sin läkare innan du påbörjar egenvård.

  • Montmorillonit kan vara till hjälp vid behandling av colon irritabile.
  • Undersökningar bekräftar att E. coli och andra bakterier dör i närvaro av montmorillonit.