Hur till koncern saker tillsammans i SketchUp

October 7

Alla som har arbetat med SketchUp för ännu en kort tid har förmodligen märkt någonting. SketchUp geometri (kanterna och ansikten som utgör din modell) är klibbig Med andra ord, saker i din modell vill hålla sig till andra saker.

De människor som uppfann SketchUp byggde det här sättet med flit; anledningarna skulle ta ett tag att förklara. Det räcker att säga, göra och använda grupper är nycklarna till att hålla saker i din modell fastnar i varandra.

 • Grupperade geometrin inte hålla sig till någonting. Kanske du har modellerat en byggnad, och du vill lägga till ett tak. Du vill kunna ta bort taket genom att flytta den ur vägen med flyttverktyget, men varje gång du försöker, hamnar man dra hela övre delen av huset tillsammans med det (som bilden i mitten).

  Göra taket en separat grupp kan du låta det sitta på toppen av ditt hus utan att klibba där, vilket gör det lättare att ta itu med, som visas i den högra bilden.

  Hur till koncern saker tillsammans i SketchUp

 • Använda grupper gör arbetet med din modell enklare. Du kan välja alla geometrin i en grupp genom att klicka på den en gång med markeringsverktyget. Du kan flytta grupper och göra kopior med flyttverktyget.
 • Du kan namnge grupper. Om du slår ett urval av geometri i din modell i en grupp, kan du ge den ett namn. I Outliner, kan du se en lista på de grupperna (och komponenter) i din modell, och om du har gett dem namn, kan du se vad du har.
 • Grupper kan vara fasta grund och botten är en solid någon grupp (eller komponent) vars geometri kan betraktas som vattentätt -. Kontinuerlig, utan hål. Solids är viktigt av två skäl:

  • Om ett objekt är en solid, kan SketchUp beräkna dess volym. Du kan se varje fast volym genom att titta i Entity Info dialogrutan.
  • De Solid Tools kan du utföra fiffiga modellering trick använder två eller flera fasta ämnen.

Följ dessa steg för att skapa en grupp:

 1. Välj geometri (kanter och ytor) som du vill förvandla till en grupp.

  Det enklaste sättet att välja flera enheter (kanter och ytor) är att klicka på dem en i taget med verktyget Välj medan du håller ner skifttangenten. Du kan också använda markeringsverktyget för att dra en ruta runt de enheter du vill markera, men det kan vara tufft, beroende på var de är.
 2. Välj Redigera → Gör Group.

  Du kan också högerklicka och välj Gör Group från menyn som dyker upp.

Om du vill dela upp geometrin i en grupp, måste du explodera den. Högerklicka på gruppen och välj Explodera på snabbmenyn. Kanterna och ansikten som var grupperade grupperas inte tillsammans längre.

För att redigera geometri i en grupp, dubbelklicka på den med markeringsverktyget. Du vet att du är i redigeringsläge när resten av din modell verkar blekna tillbaka, vilket innebär att endast din grupperade geometrin tydligt. Att sluta redigera en grupp, klicka utanför det, någon annanstans i din modellering fönstret.