Vilka är de olika typerna av Viola Cases?

August 11

Det finns flera olika alternativ av viola fall för att skydda instrumentet beroende på dess storlek och budget. Violas är stränginstrument som liknar fioler men ofta större och med lägre strängar. De kommer i akustiska och elektriska former. Medan traditionella violas är ihåliga arbetsföra trä instrument, vissa elektriska modeller av tunga plast. Viola fall bör alltid köpas åtfölja mätinstrumentet.

Viola fodral kommer i två grundläggande former: långa rektanglar och skulpterade modeller. Medan rektangel modeller har mer lagringsutrymme, skulpterade modellerna passar runt formen på viola och är något mer portabel och lätt lagras. Båda är livskraftiga alternativ för att skydda viola.

Det billigaste alternativet för en viola fall är en fast, softshell modell tillverkad av ett lätt skum ram och en polyester lock. Den har en plysch foder, tillbehör blixtlåsfickor och en axelrem, och det oftast väger mindre än sex pounds och även ner till fyra - som sådan är den lättaste alternativet för en viola fall. Dessa fall springa omkring $ 40 till $ 50 $ (USD) nya och violists kan köpas dem i stora musik butiker och en mängd online-butiker.

Violists bör räkna med att betala runt $ 25 till $ 40 för begagnade modeller av softshell fall. Dessa fall passar nästan alltid 16- till 16,5-tums (41- till 42-cm) violas i längd, men mindre modeller för 14-tums (36 cm) violas finns också. Online handelsplatser är det billigaste sättet att köpa och handel använde alternativ för viola fall. Den mest positiva delen av mjuk-trehjulig fall är deras vattentålig nylonfoder.

Hårt skal fall är ett effektivare alternativ för att skydda viola. Även om de är dyrare, mer avancerade modeller har vanligtvis mer utrymme för förvaring av stråkar, pilbågar, skuldra vilar, och andra tillsatser tillbehör. Locket av fallet har ibland utrymme för två bågar. En sammet interiör är vardagsmat för slemhinnan i ärendet för att hålla instrumentet repfri.

Kostnaden för en större, hårt skal, är mer avancerade modellen mellan $ 100 och $ 160 USD. Större modeller har förmågan att skift violas upp till 18 inches (46 cm) i längd och väger omkring sju till åtta pounds (3-4 kg). Musiker som Gig regelbundet ofta väljer detta alternativ. För musiker som spelar elektriska violas, får mer lagringsutrymme krävs för kablar och effektpedaler, så en större modell kan vara det bästa alternativet. Separata fall som enbart jobbar med tillbehör finns också.

  • Viola är något större än - och är inställd på en lägre tonhöjd än - fiol.