Finns det ett samband mellan Lisinopril och erektil dysfunktion?

October 6

Sambandet mellan användning av lisinopril och erektil dysfunktion är inte helt klarlagd. Studier har genomförts och visar en möjlig koppling, men resultaten anses övertygande. De två är anslutna på vissa sätt, men eftersom lisinopril används för att behandla högt blodtryck, vilket är en viktig orsak till erektil dysfunktion.

För en sak är de flesta män som använder lisinopril närmar eller är i sina medelålders år och är mer benägna att drabbas av erektil dysfunktion ändå. Eftersom detta läkemedel används för att behandla högt blodtryck, en stor bidragsgivare till sexuell dysfunktion, är det också möjligt att män som drabbats av sexuella problem har dem på grund av högt blodtryck. Antalet män som rapporterade erektil dysfunktion efter påbörjad behandling var mycket liten, så det har varit svårt för forskarna att veta om medicinering eller andra faktorer var orsaken.

För de flesta män, kommer användning av lisinopril och erektil dysfunktion inte vara ett bekymmer. I de flesta fall är det också viktigare att behandla den underliggande högt blodtryck än att oroa sig för sexuella problem, åtminstone under de första stadierna av behandling. För män som gör får problem, kan ytterligare läkemedel förskrivas för att förbättra sexuell prestanda. Andra kan få en alternativ medicin för att behandla högt blodtryck.

Använda lisinopril och erektil dysfunktion är också anslutna eftersom denna medicin behandlar en viktig orsak till sexuella problem. Högt blodtryck, även känd som högt blodtryck, kan hindra normal sexuell aktivitet eftersom det hämmar blodflödet i penis. För att en erektion att inträffa, måste penis fyllas med blod. Minskat blodflöde genom dragna fartyg kan därför leda till sexuell dysfunktion.

På detta sätt kan lisinopril och erektil dysfunktion länkas eftersom användningen av denna medicin kan faktiskt bota sexuella problem orsakade av högt blodtryck. I många män, när hypertoni kontrolleras, bör sexuell förmåga att återgå till det normala. Om detta inte sker, kan en annan underliggande hälsotillstånd vara att skylla. Män som är oroliga sexuell dysfunktion kan också ta längre tid att återgå till det normala.

  • En läkare kanske tycker att det är viktigare att behandla högt blodtryck än att ta itu med erektil dysfunktion.
  • Lisinopril används för att hantera en patients kronisk hypertoni.
  • Varje människa i alla åldrar kan drabbas av erektil dysfunktion.
  • I vissa fall, med hjälp av lisinopril kan faktiskt bota sexuella problem som tidigare orsakade av högt blodtryck.
  • Lisinopril kan bota sexuella problem orsakade av högt blodtryck.