Förbättra Shine av kattens päls

October 16

Du vet hur du ser dessa schampo reklamfilmer där modellernas hår lyser, och du undrar hur i hela världen någons hår faktiskt kan vara att blanka i verkliga livet? Ibland ser man samma sak med katter. Vissa katter har bara riktigt blanka rockar, och samtidigt göra ditt eget hår onormalt blanka är bara ibland uppnås, är det inte så svårt att få din katt att ha det glatt och glänsande päls.

En hel del av vad som händer i en glänsande husdjur päls är näringsämnen. Din katt behöver rätt näringsämnen för att något om din katt att vara frisk, och det inkluderar dess päls. Om din katt inte får rätt näring, så det finns inget sätt pälsen blir friskt och glänsande. Du bör också ha i åtanke att det finns en hel del kattmat ute lovar att öka hälsa och glans av din katts päls. Innan du går för någon mat som gör det löftet, kolla med din veterinär och se till att det kommer att vara värt det. Du vill inte gå ut spendera mer pengar än du behöver, speciellt om det inte kommer att fungera.

När du vet att din katt är frisk och tar emot de näringsämnen den behöver, då kan du prova några andra tekniker för att förbättra glans på din katts päls. En sådan teknik är ganska enkel. Allt du behöver göra är att gnugga kattens päls med en sämskskinn trasa. Du kommer bli förvånad över hur bra det fungerar. Om du inte har sämskskinn en bit siden eller sammet kommer att göra susen, alltför. Jag är inte säker på varför just detta fungerar, men det är en av de enkla saker som du enkelt kan prova, och om det förbättrar glans på din katts päls, då det är utmärkt!

En glänsande päls är alltid trevligt, och så länge du ihåg vad som är viktigt när det kommer till din katts päls, så ska du inte ha några problem med att upprätthålla glans av din katts päls. Se till att din katt tar emot rätt näringsämnen och sedan om du vill kan du prova andra metoder efter som du och din katt bör vara bra att gå!