Vad är 4G-teknik?

May 23

4G-tekniken är den fjärde generationen av trådlös teknik tillgänglig från mobila tjänsteleverantörer. Denna teknik, som ibland även kallas "ultra mobilt bredband", är utformad för att ge större dataöverföringshastigheter och mer säkra anslutningar. Olika trådlösa enheter kan dra nytta av 4G-tekniken, inklusive telefoner och tabletter. Det finns en viss kontrovers över användningen av "4G", men eftersom vissa tidiga inte uppfyller kraven i den tekniska standarden.

Syfte med 4G

Ultra mobilt bredband avser snabbare hastigheter av dataöverföring som finns tillgängliga på ett trådlöst nätverk. 4G-tekniken kan ge dataöverföringshastigheter mellan 100 megabit per sekund (Mbps) och en gigabit per sekund (Gbps). Som jämförelse, 3G eller tredje generationens nätverk erbjuder dataöverföringshastigheter genomsnitt cirka 200 kilobit per sekund (kbps), vilket är betydligt långsammare än de som 4G-tekniken möjliggör.

Nätverksanslutningar på 4G kan också vara mer exakt under resor när användar- och tornplatser är på en konstant förändringstakt. Till exempel, när en användare färdas i en bil och datasignaler överföring mellan tornen, som 4G hanterar mer effektivt än tidigare tekniker. Detta snabbare, mer exakt anslutning kan möjliggöra överföring av större datapaket än 3G-nät. Användare kan komma åt alltmer informationstunga applikationer, såsom High Definition (HD) TV-signaler och realtidsvideochatt.

Enheter Använda 4G

4G trådlösa tjänster kan använda modem, mobiltelefoner och andra enheter som bärbara datorer. Mobila hotspots erbjuder trådlösa anslutningar för flera enheter, inklusive datorer, tabletter och handhållen spelsystem; med 4G-tekniken, kan användarna ha möjlighet att samtidigt ladda ner och använda stora program på varje enhet. En 4G "netbook" eller surfplatta kan fungera på samma sätt som en bärbar dator, men med mindre minne och färre enheter, som erbjuder omedelbar tillgång till Internet och realtidswebbkommunikation.

Tvist Över Standard

Utvecklare har etablerat vissa normer för höga prestandan hos 4G-tekniken, i enlighet med de dikteras av kommunikationssektorn Internationella teleunionen-Radio (ITU-R). Medan företag i början av 21-talet ännu inte hade uppnått de standarder som krävs för 4G-tekniken, en del började använda "4G" för att beskriva sina nätverk. Detta var ursprungligen ogillat, men i slutändan tillåtet så länge den teknik som används skulle sannolikt bana väg för verklig 4G prestanda. Nya system som mobilt WiMax och Long Term Evolution (LTE) har kallat "4G" även om de inte når de prestandariktmärken som anges av ITU-R standarder.

Utveckla Trådlösa Technologies

Den första generationen av trådlös teknik som finns tillgänglig, 1G, hänvisar till den analoga signalen som används av cellulära torn på 1980-talet. 2G-teknik under 1990-talet uppg den analoga signalen till digital och låta folk skicka textmeddelanden över nätverket. 3G-tekniken, i början av 2000-talet, använde sig av elektromagnetiska våglängder för att sända en trådlös bredbandssignal, som låter användarna komma åt Internet och hämta program som använder handhållna mobila enheter. 4G-tekniken ytterligare uppgraderar dessa nätverk med snabbare informationstransfertider, ökad säkerhet och större informationsutbyte förmågor.

  • Nyare mobiltelefoner kan arbeta med 4G-tekniken.
  • Många moderna smartphones inkluderar Wifi, 3G och 4G-tekniken.
  • Vissa tabletter använder 4G mobil teknik.
  • 4G-tekniken möjliggör snabbare dataöverföring mellan mobilmaster.