Vad är biomagnetiska terapi?

July 3

Biomagnetisk terapi är en alternativ medicin praxis som använder tillämpningen av magneter för att vissa delar av kroppen för att hjälpa kroppen att självläkande. Magneter används i kombination med en minskning av stress elektromagnetiska fält. Den grundläggande bakomliggande teorin för biomagnetiska terapi är att blodet i människokroppen är 4% järn, och magneterna dras järnet i blodet. Detta sägs öka blodflödet till vissa områden på kroppen som ger balans till kroppens system och jump-startar sin naturliga förmåga att läka sig själv.

Många hälsofördelar begärs av förespråkarna för biomagnetiska terapi. Några av dessa inkluderar ökad syre och näringsämnen transporteras till cellerna, avslappning av muskler, och en minskning av smärta på grund av svullnad av muskler och inflammation i lederna. Det sägs också att öka bentätheten, förebygga och återföring av kronisk sjukdom, att övervinna sömnstörningar, och ger en total ökning på kroppens naturliga immunförsvar.

Magneter i form av magnetit användes för läkning av forntida kulturer i Kina, Egypten, Indien, Nordamerika och på andra håll. Ancient register visar att de användes i 200 f.Kr. av en grekisk läkare vid namn Galan att behandla smärta. Drottning Cleopatra, under sin regeringstid 69-30 f.Kr., sägs ha slitna en på sitt tredje öga i ett försök att behålla sin skönhet. Paracelsus (193-1541), anses vara en av grundarna av den moderna medicinen, trodde att magneter kan påverka kroppens livskraft.

Under 1800-talet, skapade Carl Gauss hans system av magnetiska enheter som kallas Gauss. En gauss mätning visar styrkan i en magnet. Med hjälp av detta system, Världshälsoorganisationen (WHO) fastställda normer om vad styrkor är säkra. I USA har Food and Drug Administration (FDA) klassificeras biomagnetisk terapi som "inte nödvändigtvis skadligt."

Det finns varningar som måste beaktas innan biomagnetisk terapi. Magneter bör inte användas av alla som har en pacemaker, eller i närheten av en dator eller magnetiska datalagringsanordningar, såsom bank- och kreditkort, eftersom dessa poster kan bli avmagnetiseras eller torkas av information. Magneter kan också ha en negativ inverkan på flyg instrumentering på flygplan.

Biomagnetisk behandling bör inte ske utan en bedömning och rekommendationer av behörig fackman. Utövare av magnetisk terapi kan hittas via biomagnetiska terapi organisationer eller lokala alternativ medicin föreningar.

  • Biomagnetisk terapi kan användas för att behandla sömnstörningar.
  • Magneter användes för helande syften med forntida kulturer i Egypten.