Ta bort Cranberry Fläckar från Cotton Dukar

May 13

Det kan vara otroligt irriterande och frustrerande att hitta ett tranbär fläck på din favorit vit bomull duk. Detta är ännu mer sant när du tycker det är för sent att verkligen göra något åt ​​det. Men om du var en av de lyckliga människor att ha hittat fläcken inom två timmar det faktiskt händer, då du är i tur! Ta bort tranbär fläckar från bomullsdukar kräver omedelbara åtgärder krävs vanligtvis inom två timmar. Så, generellt sett, om du märker fläcken när du tar middag plattorna från tabellen, har du fortfarande gott om tid att rengöra fläcken.

  1. Är duken vitt eller färg snabbt? Det bästa sättet att ta bort tranbär fläckar från bomullsdukar kräver användning av en del ganska starka rengöringsmedel. Innan du faktiskt börja använda städare men, vill du se till att ditt bomull duk är vit, eller åtminstone färg snabbt. Om du försöker använda denna rengöringsmetod på en bordsduk som inte är vit eller färg snabbt, då kan du lätt hitta dig själv inför missfärgningar som är värre än fläckarna.
  2. Sträck tyget över diskhon. Om du kan, använda en vän att hjälpa dig sträcka färgade delen av duken över eller din diskbänk. Om du inte har en vän, sedan använda några tunga föremål för att hålla duken på plats så att du kan sträcka duken.
  3. Använd lite hett vatten. Häll lite kokande hett vatten direkt på fläcken. När du gör detta, se till att du låta vattnet falla från en höjd av omkring två till tre meter. Detta kommer att ge en extra "glans" som behövs för att ta bort tranbär fläcken. Du kan behöva upprepa detta ett par gånger, men om du gör eller inte vara säker på att du inte låta vattnet stänka allt eftersom detta kan leda till att fläcken blir utspridda.
  4. Blöt och skölj. Om fläcken inte få tvättas bort av varmvatten, kan du behöva tillåta fläcken i blöt ett tag. Få en stor skål eller badkar och blöt färgade delen av duken i en hemmagjord rengöringslösning som består av en liter varmt vatten och 1/2 tsk din favorit rengöring tvättmedel. Låt allt i blöt i 15 minuter innan du sköljer med varmt vatten och går vidare till nästa steg.
  5. Svamp och tvätta. Häll lite av tvättsprit på en ren svamp och börja snyltar området rent. Periodvis skölja ur svampen och upprepa processen. När du har fått fläcken ut, omedelbart börja tvätta duken som vanligt.