Vad är skillnaden mellan Ephedra och efedrin?

May 5

Många människor är förvirrade över skillnaden mellan efedrin och efedrin. Ephedra är en diet stöd som har förbjudits för användning i USA av Federal Drug Administration (FDA). Efedrin finns i ephedra antingen naturligt eller som efedrin alkaloider. På egen hand, är efedrin hcl säljs över disk i produkter som används för att behandla astma och trängsel.

Ephedra är en viktminskning tillägg. Den är gjord direkt från växtarter Ephedra. I de flesta fall är de örter torkas och göras till de tillägg. Vissa former av ephedra är kapslar, men det gjordes ursprungligen i en te genom att koka delar av örten.

Efedrin är en alkaloid av ephedra växter. Detta innebär att det är den aktiva ingrediensen av bantning tillägg. Det är också känt som pseudofedrin. Dessa alkaloider är kemiskt konstruerade att skapa avsvällande och respirator behandlingar. Ephedra och efedrin har olika standarder för att följa med FDA. Till exempel, federal ephedra riktlinjerna att hela örten måste användas.

Eftersom ephedra och efedrin är liknande, deras biverkningar är också liknande. Snabb hjärtfrekvens, yrsel, illamående och huvudvärk är vanliga. För viktminskning, har ephedra termogena egenskaper, vilket innebär att den har fettförbränning kapacitet. Efedrin, å andra sidan, är närvarande i över disk läkemedel i små mängder. Biverkningar är ofta mindre intensiv eftersom det finns sådana minimala doser i läkemedlen.

Missbruk av ephedra ledde direkt till förbudet placeras av FDA. Dessa viktminskning kompletterar befanns ha farliga hälsorisker förknippade med planta € s stimulerande egenskaper. Biverkningar av ephedra är mycket mer uttalade och frekventa än den rekommenderade dosen. FDA ansåg att även en förändring i varningsetiketten inte kunde upphäva biverkningar och allvarliga risker.

Medan efedrin är resultatet av utvinningsprocessen, ephedra och efedrin har olika syften, slutmål, och regler som måste upprätthållas, och dosering för var och en är annorlunda också. Ephedra är den renaste formen av ört och därför inte kräver stora mängder för att vara effektiv. Efedrin är svagare eftersom det är ett utdrag och är också blandas med andra ingredienser. Den typ av ytterligare ingredienser som används för att skapa efedrin mediciner är beroende av tillstånd för vilket det kommer att behandla. Till exempel kommer en astmabehandling har ingredienser som skiljer sig från en allergibehandling, även om huvudingrediensen är efedrin.

  • Människor som tar ephedra för viktminskning kan uppleva många oönskade bieffekter.
  • Ephedra är ett kosttillskott som främjar viktminskning.
  • Illamående och snabb puls är vanliga biverkningar av både efedrin och efedrin.