Hur att klassificera Stock Market Indikatorer

November 27

En indikator på marknaden är en beräkning som du sätter på ett diagram för att identifiera diagram händelser, främst om priset är riktningen, graden av trendedness, och om en trend vändpunkt är nådd. Du använder indikatorer för att förtydliga och förbättra din upplevelse av den nya prissättningen.

Indikatorer är inte som glass med en miljon olika smaker. Du kan klassificera dina indikatorer lätt eftersom de kommer i två varianter:

  • Dom baserade indikatorer: Denna grupp omfattar visuella metoder mönsterigenkännings såsom bar, linje, och mönsteranalys, samt ljusstakar. Dessa indikatorer kan vara tidskrävande att behärska och använda. De är också svåra att översätta till mjukvaru formuleringar så att du kan backtest dem för att se hur de skulle har arbetat över priset historia din säkerhet.
  • Math baserade indikatorer: Matten gruppen ingår glidande medelvärden, regression, fart, och andra typer av beräkningar. Uttrycka diagram händelser i matematiska termer kan du backtest händelsen över historiska data för att upptäcka hur bra det förutspår nästa priset åtgärder.

    Om matte inte är din kopp te, oroa dig inte. Matten inblandad i de flesta teknisk analys är inte så svårt (utom upp i stratosfären av avancerad teknisk analys). Du kan ansöka matematikbaserade tekniker utan att förstå matten bakom dem så länge du förstår publiken beteende indikatorn identifiera och hur man ansöker indikatorn. Tänk på det som att veta hur man kör en bil utan att kunna bygga en förgasare.

Du kanske föredrar att hoppa direkt till matematikbaserade indikatorer eftersom de är snabbare, renare och Men matematikbaserade indikatorer göra samma jobb som dom indikatorer "vetenskaplig". - De visar prisdata i ett visst format för att hjälpa dig att göra ett beslut handel. Bara för att de är baserade på matematik betyder inte att de inte är subjektiva. Du bestämmer specifikationerna för matematikbaserade indikatorer i första hand (t.ex. hur många dagar är i en glidande medelvärde). Visuell erkännande och matematikbaserade tekniker är lika giltiga och användbara. Vissa handlare använder bara visuell-igenkänningsteknik, en del använder bara matematikbaserade indikatorer, och vissa använder båda.