Vad är Steam Hair Rollers?

June 15

Ånga hår rullar är en del av en elektrisk hårformningsanordning kallas hairsetter. Rullar ångas i hairsetter används för att ställa in hår för att skapa lockar. En elektrisk ånga hairsetter har en vattenbehållare och ett avsnitt där du vill placera de hår rullar som säljs med den. Varje modell eller märke hairsetter är annorlunda, och ånga hår rullar är inte utbytbara mellan modellerna. Medan lockiga frisyrer kan skapas genom icke-ånga rulltyper, ånga rullar gör stilar håller längre och tenderar att fungera bättre för personer med svårt att krypa hår.

När hairsetter är ansluten till ett eluttag, enligt tillverkarens anvisningar, ånga skapas som vattnet i behållaren kokar. De ånga hår rullar sedan in i den del av den elektriska hairsetter gjort för dem. När kokt, varje rulle, eller locktång, är placerad vid ändarna av en del av håret och redo att rullas upp på ett sätt som liknar icke-elektriska rullar.

Ångan gör håret mjukt och böjbart, vilket får den att krypa lättare än det skulle med varma eller vanligt rullar. Ånga lämnar fukt när det förångas, vilket oftast resulterar i en fast inställd frisyr som också är mycket blanka. Plain hår rullar är de traditionella skum eller plasttyper som säljs ensam och är inte uppvärmd eller kokt. Hot rull hairsetters värma hår rullar, men inte skapar ånga.

Den hairsetter enhet som ångar de hår rullar är oftast gjorda av plast. De ånga hår rullar som säljs med den är oftast i minst tre eller fyra olika diametrar. Ett hår rulle är cylindrisk form; den större diametern, desto större curl. Typiskt frisyrer inställd med de mindre hår rullar nära framsidan av ansiktet; de större papiljotter tenderar att användas på de nedre delarna av huvudet för att skapa mjuka lockar. Större delar av håret som används i varje rulle leder även till mjukare, lösare lockar.

Eftersom ånga heta rull hairsetters är elektriska, kan de inte doppas i vatten och bör inte användas i närheten av vattenfyllda sänkor eller badkar av säkerhetsskäl. Några av dessa hairsetters har en temperaturväljaren så att användaren kan välja om lätt eller hårt ånga rullarna. Äldre ångvält hairsetter modeller krävs oftast att salt tillsättas till vattenbehållaren, men dessa har sedan stor del ersatts av salt gratis varm ånga hår rullar.

  • Hot rullar kommer att värma håret, men de har inte ånga håret ordentligt.