Vad är Grensaxar?

June 24

Grensaxar är en trädgårdsverktyg avsett för klippning små grenar. När grensaxar är inte tillräckligt stor för jobbet, kan det vara nödvändigt att använda en beskärning såg eller ett driven beskärning verktyg. Många trädgårds leverans butiker och plantskolor bär grensaxar, i ett sortiment av storlekar och flera stilar, och de kan vara ett mycket användbart verktyg att ha runt om en trädgård har träd eller stora buskar. Det är också viktigt att ha mindre beskärningsverktyg såsom sekatör för lättare beskärning uppgifter, såsom grensaxar kan vara overkill ibland.

Grensaxar agerar i huvudsak som jättelika sax för att klippa grenar och kvistar. Operatören behöver oftast båda händerna för att driva detta verktyg, och handtagen är långa, vilket möjliggör mer räckvidd samtidigt ge hävstångseffekt. Vissa mönster har teleskophandtag som kan utökas för att tillåta människor att nå höga grenar säkert. Denna trädgård verktyg tenderar att vara tung, och mycket robust.

Med bypass grensaxar, bladen på verktygs slide förbi varandra, snipping en gren mellan två vässade kanter för ett rent snitt. Bypass grensaxar ofta har böjda blad, och de betraktas som ett utmärkt verktyg för beskärning eftersom de skapar en ren klippning, vilket minskar risken för skador på träd eller buske. Nackdelen med denna stil är att ibland material kan fastna i bladen, vilket gör dem svåra att öppna.

Anvil grensaxar har en rakt blad, med en enda skarp kant som ansluter med en plan, hård yta. Denna typ av grensaxen tenderar att vara mer benägna att krossning än att skära, vilket kan vara problematiskt. Vissa träd kan utveckla blåmärken och infektion på platser som har blivit krossade, och kan växa ohälsosamt om de skärs med ett par städ grensaxar. I andra fall kan krossning önska, för att förhindra skott av ny tillväxt från att utvecklas runt basen av snittet.

I båda fallen är en skruv tillhandahålls ofta att tillåta människor att justera bladen. Liksom andra verktyg, grensaxar är mest effektiva när de är korrekt vårdas. Bladen bör torkas ned efter användning för att avlägsna saven och skräp, och de skall oljas för lagring när de inte skall användas under en längre tidsperiod. Det är också viktigt att skärpa knivarna som de tråkigt så att verktyget kommer att fortsätta att skära effektivt och för att minska risken för krossning eller mangling grenar.

  • Grensaxar är beskärning verktyg som används för klippning små kvistar från träd och buskar.