Hur länge ska jag behålla mina skattePappersArbete?

June 11

Itâ € s ofta svårt att veta när du kan göra dig av med personliga rekord som skattepappersarbete. Dessutom kan det vara svårt att veta vilka delar av oneâ € s skattepappersarbete man behöver spara. Till exempel behöver man spara kvitton för specificerad avdrag, eller uttalanden av inkomster efter skatt pappersarbete har gjorts?

Det är vettigt att förstå hur och när IRS eller enskilda stater kan undersöka oneâ € s skattedeklarationer. Följande standarder gäller. IRS kan utmana dina skattedeklarationer i upp till tre år efter att de har lämnats in. De har sex år för att analysera din skattepappersarbete och granska dig om de upptäcker att du har oredovisade intäkter. Därför är det klokt att hålla skattepappersarbete i minst sju år.

Efteråt kan man ändå vill behålla verklig avkastning, men medföljande material, som kvitton, W-2s, 1099 diverse former, och påståenden om ränteintäkter kan oftast kastas. Denna skatt pappersarbete bör inte bara kastas utan ska strimlas för att undvika eventuell identitetsstöld. Många av dessa dokument listar viktig information som ditt personnummer, vilket gör det ganska enkelt för en tjuv att stjäla din identitet.

Det finns några skäl till varför det kan vara meningsfullt att hålla fast någon skatt pappersarbete längre än tio år. Till exempel, W-2s list pengar betalas till social trygghet. Om du alltid har bidragit ett maximalt belopp som sociala avgifter, och senare vid pensionering regeringen ger dig mindre än den som du faktiskt rätt, kan du använda gamla W-2s för att bevisa din rätt till mer pengar. Misstag kan hända, även i regeringen, så att ha ett sätt att bevisa din behörighet att ta emot pensionsinkomsten från staten kan vara av värde.

Vad du kan definitivt göra är att bli av med saker som kvartalsrapporter som och betala stubbar när du har fått W-2s, 1099 diverse former, eller boksluts uttalanden. Det finns ingen anledning att hålla denna extra skatt pappersarbete runt eftersom det duplicerar informationen du redan har i din ägo. Dessutom, om du behöver titta på en gammal självdeklaration, och inte har en, kan du beställa en från IRS. Kom ihåg att hålla detta in under minst sju år, efter dess ursprungliga ansökningsdagen.

  • Skattebetalarna bör hålla ett formulär 1099-INT med det årets deklaration.
  • En person kanske vill behålla sina skattedeklarationer för längre tid än sju år, men de kan kasta bort övrigt medföljande material.
  • Vissa människor kan välja att behålla skatteposter i tio år eller mer för att bevisa hur mycket de betalat in i Social Security.
  • En W-2 löne- och skatte uttalande anger hur mycket en anställd betalats för och hur mycket i skatt nekas.
  • Skattedeklarationer och tillhörande former bör bevaras i minst sju år.