Vad finns olika typer av ugn vantar?

October 3

Ugn vantar är skyddshandskar används i matlagning för att hantera hot grytor, pannor och kärl. Det finns flera olika typer som passar alla behov, samt olika material att välja mellan.

Den viktigaste egenskapen hos ugn vantar är deras förmåga att skydda händerna mot brännskador. Konventionella, ekonomiska och kära är tillverkade av material som behandlats med flamskyddsmedel finish och är lämpliga för att hantera intermittent torr värme upp till ca 200 ° F (93,3 ° C). Mitts i denna kategori är gjorda av lager av material och isolering och ofta quiltade utseende.

Neopren ugn vantar är tillverkade av samma material som våtdräkter, erbjuder en trevlig halkfritt grepp. Denna typ av kardan är allmänt specificerad för att skydda upp till 400 ° F (204,4 ° C). Den yttre konstruktionen är sömlös, lämplig för att nå in i varma vätskor. Neopren ettor kan tvättas i maskin och kan även sättas i diskmaskinen.

Silikon ugn vantar lägga fram ett annat val för tunga skydd. De är gjorda av en formspruta process med användning av livsmedelskvalitet silikon. Dessa vantar känner också seg, greppet väl, och vanligen märk till 500 ° F (260 ° C). Silikon ugn vantar kan också användas för att nå in i hett vatten eller olja, och den icke-porösa materialet är helt hygieniska. Liksom neopren vantar, de inte fläcka och kan diskas i diskmaskin.

Vissa ugn vantar är belagda med ett silikonspray för att ge dem en icke-stick yta. De är jämförbara med konventionella vadde vantar. De är normalt dimensionerade till ca 200 ° F (93,3 ° C) och kan även användas som frys vantar.

Bortsett från ett urval av material, ugn vantar finns i olika längder. Korta dessa är bra för att lyfta krukor, men nå in och ut ur ugnen kan resultera i en bränd underarm. Längre vantar sträcker upp underarmen för att ge mer skydd.

Om du gillar färg i ditt kök, frotté eller quiltade ugn vantar finns i en mängd olika mönster och färger. Neopren och silikon som finns i rena färger, men på grund av deras gummi utseende, sannolikt inte kommer att visas som traditionella vantar.

  • Neopren ugn vantar kan tvättas i maskin.