Vad är Kardemumma Ice Cream?

October 18

Kardemumma glass är i grunden något glass som får sin smak åtminstone delvis från kardemummafrön eller extrakt. Fröet, ofta används som en krydda, är hemma i Indien, men har spridit sig genom mycket av Sydostasien och Mellanöstern. Den har en mycket stark smak som ofta beskrivs som både söt och rökig. I glass är kardemumma vanligtvis används för att ingjuta grädden innan spottar. Pods eller frön sällan kvar i den färdiga produkten.

Det är vanligtvis mycket svårt att hitta kommersiella kardemumma glass utanför fröet hemland växande område. Kryddan Smaken ses ibland i indiska stormarknader, samt på marknader i Mellanöstern. Det har också blivit allt populärare i Skandinavien, där kardemumma har använts i bakning i århundraden sedan den först kom tillbaka genom att Viking upptäcktsresande. Mest skandinaviska kardemumma glass kombineras med andra smaker, såsom ros eller lingon. Kardemumma används ofta i glass sirap i dessa länder, liksom.

Kardemumma bär vanligtvis en intensiv smak när de köps i pod form. Utanför Indien och Mellanöstern, tenderar det också att vara ganska dyra. För att maximera kardemumma smak utan överdriven det eller använda för många baljor, hem glass beslutsfattare ingjuta vanligtvis grädden lösningen med spice långt innan kärning börjar.

Det bästa sättet att få kardemummakapslar att släppa deras smak är genom att värma dem. I indisk matlagning, till exempel, skida alltid adderas till rätter som curryrätter som de sjuda. Värmen öppnar smak av kryddor, vilket gör dem ännu mer aromatiska och, på många sätt, mjukgörande krydda bett. Att uppnå dessa resultat i glasstillverkning vanligtvis innebär värmer grädde och mjölk, sedan låta skida blöt i en viss tid.

Flavor infusion i ämnen som mjölk händer bäst över tiden. En bit av förprojektering krävs vanligtvis för kvalitets kardemumma glass, då, som kockar brukar ingjuta mjölk och gräddblandningen en kväll, eller åtminstone flera timmar, innan glasstillverkning är satt att börja. De skida och deras frön är nästan alltid avlägsnas före spottar, så att kardemumma smaken är inte överväldigande. Andra kompletterande smaker, speciellt vanilj, tillsätts ofta också.

I väst är den bästa insatsen för många kardemumma aficionados hemgjord kardemummaglass. Vissa specialglassbarer, restauranger eller hemgjord glass leveranstjänster producerar en kardemumma smak, men inte med någon regelbundenhet. Nationella varumärken och stora etiketter vanligtvis inte göra smaker som till synes "exotiska" som kardemumma. Göra glass hemma är ofta lättare än det låter, och en glass gör verktyget är nästan alltid krävs. Kockar kombinerar allmänhet mjölk, grädde, socker och smakämnen i maskinen, placera den i frysen eller packa det i is, sedan vev eller churn den tills den bildar en solid.

  • Kardemumma frökapslar, med en öppen.
  • Kardemumma Glass är populärt i hela Mellanöstern.
  • Cream är den viktigaste ingrediensen i glass.