Vad är Frankfurtbörsen?

April 20

Frankfurtbörsen är precis vad den säger det är: En börs i Frankfurt, Tyskland. Det rankas 2006 som den sjätte största marknadsandel i världen genom totala värdet av aktieavslut. Ägs och drivs av Deutsche Börse, ger Frankfurtbörsen infrastrukturen för handel med aktier och andra värdepapper i Frankfurt. Börsen listar offentliga företag som vill sälja sina värdepapper och låter investerare köper dem.

Innan 16-talet, det tyska riket hade många ekonomiska regioner, alla med sina egna penningsystem och myntorter. Frankfurt utbyte föddes 1585, när köpmän började möte för att fastställa växelkurser; ett citat blad från 1625 innehöll redan växelkurserna för 12 olika mynttyper. Senare under 17-talet, verk börsen ställa regler och föreskrifter och började handel i skuldebrev och obligationer. Frankfurtbörsen växte i betydelse med den industriella revolutionen som företagen alltmer finansierade sina projekt genom att emittera aktier. Frankfurtbörsen tappade alla sina utländska värdepapper i första världskriget och var icke-funktionella hela den nazistiska eran, men det återhämtade strax efter valutareformen tyska 1948.

Tyskland har sju börser, och Frankfurtbörsen är den största, kontrollerar mer än 90 procent av all omsättning. Förutom traditionell golvhandel, utbytet underlättar också elektronisk handel. Ett internationellt handelscentrum, nästan hälften av alla sina marknadsaktörer kommer från utanför Tyskland. Utbytet följer centraleuropeisk tid (CET) och underlättar golvhandeln från 09:00 till 20:00 måndag till fredag. Styrelsen sköter dag till dag driften av börsen under Exchange Council, som hanterar verkställande frågor.

Flera instanser reglerar ett korrekt genomförande av handel på Frankfurtbörsen. Den Trading Surveillance Office övervakar handelsverksamhet, staten Exchange tillsynsmyndigheten bedömer oegentligheter och upprätt sanktioner, och Federal Finansinspektionen undersöker eventuella kränkningar av handelsregler. Dessa organ samarbetar för att skydda investerarna och upprätthålla integriteten i Frankfurtbörsen.

Helt renoverat år 2007, har Frankfurtbörsen byggnaden samtida inredning utrustade med moderna elektroniska system. Handeln hallen har starkare golv, ljusare ljus och skåp som ger en mer ergonomisk arbetsmiljö. Den har även flytta LED displayer och en fluorescerande världskarta som markerar viktiga globala handelsplatser. Åhörarläktaren ståtar ett diagram i golvet som visar rörelsen av aktiekurserna. Byggnaden behåller några av dess särskiljande element, såsom ett magnetiskt styrd styrelse och en prisdisplaysystem.

  • Frankfurtbörsen är den största börsen i Tyskland.