Vad är WD-40?

April 24

WD-40 skapades 1953 av tre tekniker på Rocket Chemical Company i San Diego. De arbetade på ett sätt att skydda missildelar genom att skapa en rostskydds lösningsmedel och de-greaser. Den "WD" i produktnamnet anger att det är ett deplacement förening. Den "40" valdes för att indikera att den framgångsrika formel för produkten hittades efter 39 misslyckade försök.

År 1958, insåg Rocket Chemical Company att sälja WD-40 för allmänheten som ett smörjmedel sprej kan vara en mycket lönsam strävan. Idag är WD-40 allmänt tillgänglig i hårdvara och lågprisbutiker. Det finns fem leveranssystem för produkten: WD-40 aerosol är den traditionella leveransformat; WD-40 Smart Straw är en burk med en permanent fastsatt halm; WD-40 No-Mess Pen kan du använda produkten medan på flykt; WD-40 bulk / icke-aerosol erbjuds i gallon och 55-liters behållare för stora jobb; och WD-40 Big Blast ger en bredare sprutbild och större kan storlek.

Även WD-40 har en mycket karaktäristisk lukt, det är inget farligt i produkten. Lukten är helt enkelt resultatet av en doftämnet under tillverkningsprocessen. De primära ingredienser i produkten är lacknafta, gasol, och mineralolja. Den exakta formeln för WD-40 är en mycket bevakad affärshemlighet, dock.

För bilreparationer, har WD-40 många användningsområden. Det kan driva fukten ur hög- och lågspänning elektriska komponenter i en motor motor och lossa muttrar eller skruvar. Om du försöker att hålla bilen i toppform, är WD-40 också bra för att återställa och rengöring stoppade läderinstrumentpaneler i fordon.

Runt ditt hem, kan WD-40 fixa bullriga gångjärn, hålla sax arbeta smidigt, lossa fastrostade skruvar, sluta elektriska fläktar från gnisslande, och smörj spåren i dina fönster för att göra dem lättare att öppna. Många rapporterar också att spraya WD-40 på handverktyg är ett bra sätt att förhindra rostskador.

Även om det verkar svårt att tro, är WD-40 också en stor hushållsrengöringsprodukt. Det är bra för att ta bort läppstift eller tomatfläckar från din tvätt. Du kan använda den för att ta bort envisa tejp rester, ren splattered fett av din spis, hålla glasdörrar dusch utan vatten fläckar, rena rostfria diskbänkar och kamouflage repor i keramik eller marmorgolv. WD-40 kommer även ta oljefläckar utanför betong uppfarter.

  • Mineral sprit, en av ingredienserna i WD-40.
  • WD-40 kan ta bort splattered fett från en spis.
  • WD-40 är en stor hushållsrengöringsprodukt, och kan användas för att rengöra rostfritt stål sänkor.
  • WD-40 kan användas för att lossa fastrostade skruvar.