Varför är jag beroende av hår Twirling?

April 30

För många människor är håret twirling mindre ett beroende än en irriterande vana. Till exempel, vissa människor har för vana att knacka fötterna när de väntar i linje eller skakningar ett av sina ben när de sitter. Ibland snurra sitt hår som svar på stress eller ångest; i andra fall kan håret twirling vara ett symptom på ett tvångssyndrom. Ofta dock vanor som hår tvinna är medvetslösa, vilket innebär att personen kanske inte ens inser Shea € s tvinna håret. I många fall är hår tvinna en vana som börjar i barndomen. Många människor växa ifrån det, men vissa fortsätter beteendet väl in i vuxenlivet.

Vissa människor snurra håret eftersom det hjälper dem att känna sig mer avslappnad. Itâ € s huvudsak en lugnande vana som liknar sugande oneâ € s tumme eller nagelbitning. Det kan hjälpa att producera en lugn känsla. Till exempel kan vissa människor använder hår tvinna som en själv lugnande mått under tider av stress eller nervositet. I själva verket kan de engagera sig i denna handling utan att ens märka att de känner sig stressade. Andra däremot, kan tyckas snurra håret bara om hela tiden.

Vanligtvis är inte ett stort problem tvinna hår. Om det stör en persona € s dagliga aktiviteter kan dock hon bestämmer sig för att söka hjälp med att släppa denna vana. Ofta kan en person bestämmer sig för att söka hjälp med hår tvinna grund av den effekt det kan ha på andra. Till exempel kan en person som verkar vara beroende av hår tvinna märka att hennes nära och kära känner berörda eller ens irriterad när ständigt konfronteras med sin vana.

Hår snurrande kan också göra andra ser en person som mindre kompetent. Till exempel kan arbetsgivare och affärsbekanta visa ett hår twirler så inkompetent, flagnande, eller till och med coy. I vissa fall kan denna vana även stimulera oönskade romantiska förskott, som medlemmar av det motsatta könet kan tänka håret twirler är att vara flirtig snarare än snurr håret av gammal vana.

Ibland hår snurrande är ett tecken på, eller relaterade till, ett tillstånd som kallas trichotillomania. Detta är en sjukdom där en person uppvisar tvångsmässigt beteende såsom hår drar, vilket kan resultera i faktiskt dra ut oneâ € s hår, eller nagelbitning och hud plockning. Även om dessa handlingar kan uppstå när en person har en ofarlig vana, då dessa åtgärder är allvarliga eller konstant, kan de vara ett tecken på ett allvarligt problem. Detta tillstånd börjar ofta runt tonåren och kan associeras med allvarliga interna konflikter eller tidigare eller nuvarande övergrepp.

  • Någon som tvångsmässigt snurrar hennes hår kan söka hjälp om vanan påverkar hennes relationer.
  • Hår snurrande kan vara ett tecken oftrichotillomania, ett tillstånd som kan även dra sitt hår.