Vad är en Threadleaf Coreopsis?

September 28

Threadleaf Coreopsis, eller Höstöga, är en tålig perenn som växer i USA: s jordbruksdepartement zoner tre till nio. Det är lätt att odla, och gör ett underbart tillägg till grupp planteringar, containrar, och blandade sängar. Anläggningen är en infödd vildblomma i många delar av USA. Threadleaf Coreopsis har små gula blommor som liknar prästkragar. Anläggningens bladverk är känslig och fjäderlätt, vilket gör det till ett utmärkt komplement till skära blomsterarrangemang.

Den threadleaf Coreopsis är också känd som tickseed och tickweed. Det kräver lite underhåll när den har inrättats, och returnerar år efter år med långvariga blomningar. Även om inte kräsen, föredrar threadleaf Coreopsis väldränerad jord. Det kräver inte kompletterande gödsling i genomsnitt trädgårds jord, och kan frodas i mindre än idealiska förhållanden. Anläggningen föredrar fullständig solen, men tål partiell sol och lätt skugga.

De planterar blommor i juni och fortsätter att producera blommor tills frosten. För att hålla växterna full av blommor, deadhead spend blomningar. Lämnar blommar på stammen att blekna signaler anläggningen för att sluta producera blommor. Nyp blomningarna av så fort de börjar blekna, och anläggningen kommer att fortsätta att producera filtar av gula blommor under hela säsongen. När mogna, når växten en höjd av 16 till 24 inches (40-61 cm) och är mellan 15 och 18 inches (38-46 cm) bred.

Den produktiva tillväxten av threadleaf Coreopsis innebär att det är lätt att starta nya anläggningar från befintliga. Var tre till fem år, gräva upp plantan och använda en spade att skära rotklump i hälften. Plantera varje halva som separata växter.

Den threadleaf Coreopsis lockar många typer av blommor till trädgården, inklusive fåglar, bin och fjärilar. De inte lockar många skadedjur eller sjukdomar. I vissa fall kan sniglar och snäckor attackera växten. Under våta perioder, eller om anläggningen är över vattnas, kan den utveckla svamp.

Threadleaf Coreopsis är en av många växter som har sitt ursprung som blommor och har blivit vanliga i blomsterträdgårdar. Andra blommor som växer vilt samt i trädgården inkluderar skogsmark flox, stora blå lobelia, lupin och Virginia blåklockor. Kombinera dessa blommor skapar en naturtrogen Wildflower trädgård. Wildflowers är vanligtvis mindre måna om jordart och sol mängder än andra typer av blommor, och dessa blommor är inget undantag. Wildflowers lockar kolibrier, fjärilar och andra vilda djur till trädgården.