Orsak Marknadsföring finstilta

October 3

Orsak marknadsföringsprogram som använder inköpsutlösta donationer är under stor granskning just nu eftersom konsumenterna rättmätigt ifrågasätta hur mycket av deras donation och vad orsaken deras pengar går. Konsumenterna vill vara säkra på att gåvor håller kanaliseras till en god sak och inte missbrukas.

Här är några riktlinjer för att säkerställa att dina inköpsutlöst donationsprogram är giltiga, transparent och rätts:

 • Sträva efter autentiska program. Den goda av orsaken måste komma innan framgången av orsaken marknadsföring program. Period. Om du misslyckas med att sätta orsaken först, åtminstone du kommer offra favor fördelarna med orsak marknadsföring och minska programmet till vanliga gamla marknadsföring. Värsta fall kommer du ilska och stöta bort konsumenter som kommer att hålla dig ansvarig för din inauthenticity.
 • Vara transparent. Alltid vara klar över hur mycket av pengarna går till orsaken och som orsakar det kommer att. Det är oacceptabelt att smälla en klistermärke på en orsak produkt som säger, "En del av intäkterna går till djurrättsorganisationer."

  Du måste vara tydlig och specifik, eftersom Dannon är på yoghurt etikett, som visas i följande illustration. Företaget säger tydligt att 10 cent kommer att doneras till National Breast Cancer Foundation varje gång någon loggar in på de Cups of Hope hemsida och går in koden finns under deras yoghurt locket. Håll dig till en högre ideal, eller konsumenterna kommer att göra det åt dig.

  Enligt Cone 2010 Orsak Evolution Study, endast 45 procent av amerikanerna tror företag tillhandahåller tillräckligt detaljer om deras orsak marknadsföring.

  Orsak Marknadsföring finstilta

 • Vet lagen. Lagar varierar från stat och land, samt en fördjupad diskussion om orsak marknadsrätt är utanför ramen för denna bok. Men kom ihåg att de flesta jurisdiktioner har rättsliga krav som gäller för att orsaka partnerskap. Var noga med att bekanta dig med lokala föreskrifter.

  Två bra ställen att börja din forskning är Orsak Marknadsföring Forum och Las Vegas advokat Ed Chansky. Orsak Marknadsföring Forum har ofta sessioner om orsak marknadsföring lag som är informativa, specifika och upplysande. Advokat Ed Chansky är en flitig bidragsgivare till forumet och en expert på orsak marknadsrätt. Han är värt att titta upp på Google om du har mer specifika frågor eller frågor.
 • Räkna med att ställas till svars. Väg den värsta scenariot. Vad händer om en konsument eller justitiekanslern kontor i ditt tillstånd ifråga din sak marknadsföring? Kan du försvara dem? Eller är du hoppas de aldrig ringer?