Råvaror Investment Vehicles: förvaltade fonder och fysiska råvaror

July 28

De två mest kritiska frågor att ställa dig själv innan du sätter igång i råvaror är följande: Vilken råvara bör jag satsa på? Hur gör jag för att investera i den? Medel för att investera i råvaror inkluderar förvaltade fonder och de fysiska råvaror.

Råvaror förvaltade fonder

Ibland € itâ är bara lättare att ha någon annan hantera dina investeringar åt dig. Lyckligtvis kan du räkna med professionella pengar chefer som är specialiserade på råvaruhandel för att hantera dina investeringar.

Tänk några av dessa alternativ:

  • Börshandlade fonder (ETF): ETF: er är ett allt populärare investering eftersom theyâ € re lyckades fonder som erbjuder bekvämligheten med handel som aktier. Under de senaste åren har en uppsjö av ETF: er verkade spåra allt från råolja och guld till diversifierade råvaruindex.
  • Fondsparande: Om youâ € ve tidigare investerat i fonder och är bekväm med dem, titta in att lägga till en fond som ger dig exponering mot råvarumarknaderna. Ett antal fonder finns tillgängliga som investerar enbart i råvaror.

Om du har ett husdjur eller ett barn, ibland du hyra en hundvakt eller barnvakt för att se ut efter dina nära och kära. Innan du hyra denna person, du intervjua kandidater, kolla deras referenser, och undersöka deras tidigare erfarenheter. När du € re nöjd med den översta candidateâ € s kompetens, först då vet du anförtror den personen med ansvar för att ta hand om din katt, dotter, eller både och.

Samma sak gäller när du € re shopping för en pengar chef, eller pengar barnvakt. Om du redan har en pengar chef som du litar på och är nöjd med, hålla fast honom. Om du € re söker en ny investerings professionell att ta hand om dina investeringar, måste du undersöka honom så grundligt som möjligt.

Fysiska inköp råvaru

Det mest direkta sättet att investera i vissa råvaror är att faktiskt köpa dem direkt. Ädelmetaller som guld, silver och platina är ett bra exempel på detta. Eftersom priset på guld och silver har skjutit i höjden på senare tid, kanske du har sett annonser på TV eller i tidningar från företag som erbjuder att köpa ditt guld eller silver smycken.

Som guld och silver ökar på terminsmarknaden, de också leda till att priserna på spotmarknaderna att stiga (och vice versa). Du kan tjäna pengar på denna trend genom att köpa mynt, ädelmetaller, eller till och med smycken.

Denna investeringsstrategi är lämplig för endast ett begränsat antal varor, mestadels ädelmetaller som guld, silver och platina. Såvida du inte äger en gård, hålla levande nötkreatur eller matar boskap till vinst från prisökningar doesnâ € t vettigt.