Vad är Primordial Sound meditation?

February 23

Många stilar av meditation har fötts genom tiderna och runt om i världen, men de delar alla gemensamt förmågan att föra sinnet till en plats för fredlig vila. Primordial ljud meditation, som har sitt ursprung i den indiska vediska meditation tradition använder upprepning av ett mantra för att leda sinnet inåt bortom kakofoni av universum. Varje meditera varelse ges ett unikt skapade mantra, eller ljud.

Anhängare av primordial ljud meditation tror att djupt i sinnet är en lugn och harmonisk lugn. Att kunna dyka under mentala ytan, är emellertid svår. Vardagliga tankar, bekymmer och förhoppningar skapar mental brus som blockerar vägar inom.

Deepak Chopra, en andlig ledare och en läkare, anser att en upprepning av en personlig mantra kan tillåta en utövare att hitta de vägar som finns mellan psykisk tjatter, men ofta dolt av den. En practitionerâ € s personliga mantra skapas med hjälp av en matematisk formel som är en del av den vediska traditionen. Denna formel innehåller universella vibrationer som markerade den exakta tidpunkten och platsen för practitionerâ € s födelse. På ett sätt kan ett mantra ses som practitionerâ € s sannaste namn.

I det meditativa tillståndet, utövaren av primordial ljud meditation fortsätter att mentalt eller oralt upprepa mantrat om och om igen. Mantrat samtidigt blockerar andra, distraherande ljud och rensar inre sinnet att låta meditera individen att öppna till ett tillstånd av fullkomlig medvetenhet. Detta tillstånd innebär inte ego; det ISNA € t medvetenhet om sig att vara medveten om sig själv, men en strålande förståelse av den typ av illusion.

Till en observatör, kan det verka som en person djupt i primordial ljud meditation är i ett tillstånd som liknar sova. Även om det är sant att det efter meditation, utövare rapporterar en känsla av ny energi som liknar den som produceras av sömn, är det meditativa tillståndet inget som en sömntillstånd. Sinnet är mycket alert, inte tankar utan att vara i nuet. Det är tyst och samtidigt helt uppmärksam.

Utövare hävdar medling har ett brett utbud av hälsofördelar, och medicinsk forskning håller med. De långsamma, även andetag som används i meditation lägre blodtryck. Blodflödet ökar, vilket lugnar bort utmattning. Immunförsvaret blir starkare. Faktum är att människor som mediterar regelbundet löper mindre risk att insjukna i vanliga sjukdomar som förkylning, och när de gör, deras återhämtningstider är kortare.

Det finns långsiktiga fördelar för meditation. Individer som lider av sömnlöshet och ångest rapportera att, med daglig meditation, de lär sig att eliminera dessa problem. Människor som lider av kronisk smärta eller som har hälsofrågor långsiktiga verkar också få hjälp av meditation, vilket minimerar deras hälsoproblem och gör dem lättare att kontrollera utan medicinering.

  • Till en observatör, kan det verka som en person djupt i primordial ljud meditation är i ett tillstånd som liknar sova.
  • Utövare av primordial ljud meditation tror att djupt i sinnet är en lugn och harmonisk lugn.
  • Primordial ljud meditation kan bidra till att lindra psykisk och fysisk utmattning.
  • Vissa meditatörer gör en självgående praxis som innehåller deras personliga mantra.
  • Primordial ljud meditation fortsätter att mentalt eller muntligt upprepa ett mantra om och om igen.