Vilka är de olika typerna av kaprissås?

December 7

Den ödmjuka kapris, ett livsmedel med medelhavs ursprung, används i en mängd olika livsmedel över Medelhavet och delar av Mellanöstern. En av de mest kända användningar av Kapris är i såser, vilka kan kännetecknas av den Kapris som en stjärna ingrediens, eller som en bland ett sortiment av ingredienser. Caper såser kan serveras med fisk, kött, grillat grönsaker, pasta, och ett brett utbud av andra rätter, och några kockar njuta uppfinna sin egen version av Kapris sås med ingredienser de särskilt åtnjuter.

Kapris är betade blomknoppar från Kapris anläggningen, känd för botanister som Capparis spinosa. De har en syrlig, salt smak från betning, och finns i en mängd olika storlekar. Vissa kapris är extremt små, ungefär lika stor som en pepparkorn, medan andra är stora nog för att kräva hugga innan de kan användas i recept. De flesta livsmedelsbutiker bär kapris, oftast i samma gången som innehar andra betade livsmedel. En annan produkt av caper anläggningen är caper bär, frukten av anläggningen, som också säljs i inlagd formulär.

En av de mest klassiska användningar av Kapris är i en citron Kapris sås. Denna sås innehåller kapris, citronsaft, vitlök sauteed i smör, och citronskal. Det är en kryddig sås med en skarp, lätt salt smak som är särskilt lämplig för fisk och pasta. Citron kaprissås kan göras mycket snabbt, och det håller i flera dagar under kylning. Ingredienser som dill kan läggas till för mer smak variation.

Kapris kan också användas i en ovanlig variant av grund gräddsås som är populär i vissa regioner i världen som ett förband för grillat kött och rejäla fiskar. Senap Kapris sås, en annan sås som innehåller kapris, ofta krämig i konsistensen, med senap och kapris som de viktigaste ingredienserna. Denna sås är kryddig och syrlig.

Tartarsås traditionellt görs med kapris i vissa regioner, även om andra människor använder relish eller en blandning av inlagda grönsaker. Denna såsen används som ett dopp för vissa stekt mat, och ibland används för att klä smörgåsar. En annan variant på grund kaprissås är tomat kaprissås, vilket innebär användning av tomater som kan rostas för en söt, intensiv smak; denna sås går bra med pasta och kan göras med örter för en mer skiktad smak. Olive Kapris sås innehåller en mix av kapris och oliver, liknande den som ses i puttanesca, en annan sås som traditionellt görs med kapris.

  • Citronsaft används för att göra citron casper sås.
  • Caperberries, vilket ibland kan ersätta kapris.
  • Kapris är mycket populär runt Medelhavet, och har en framträdande plats i den regionen köket.
  • Dill ogräs används ofta för att smak Kapris sås.
  • Kapris.