Vad är det vestibulära akvedukten?

October 22

Mänskliga öron består av en yttre kanal, mellanörat, som innehåller tre ben som reagerar på rörelsen hos trumhinnan, och en komplex inre struktur. Det finns typiskt ett organ som kallas vestibulen i centrum av innerörat. På ena sidan är oftast kanaler som hjälp kontroll balans, och på den andra är snäckan, som omvandlar ljud till nervimpulser använder mikroskopiska hårcellerna. Normalt vätsketryck håller oftast innerörat fungerar. Detta tryck kan regleras genom vestibulära akvedukten, en kanal i benet mellan innerörat och det inre av skallen.

Vestibulära akvedukten består normalt av ett rör genom benet, och en inre membran kallas endolymphatic kanalen. Efter barn är cirka tre eller fyra år gammal, har röret typiskt en J-form och är cirka 0,4 inches (10 mm) långa. Den normala genomsnittliga bredden av det är cirka 0,03 inches (0,8 millimeter), men den vestibulära akvedukten kan vara upp till omkring 0,05 inches (1,4 millimeter) breda. Det är normalt kortare och rakare vid födseln, men utvecklingen fortsätter under hela barndomen.

Fluid kallas endolymfan fyller normalt vestibulära akvedukten och rinner bort från innerörat. I den andra änden, som kallas en struktur för endolymphatic sac sitter oftast i skallen och strax utanför brainâ € s skyddande membran. En ven och artär ligger också inne i beniga kanalen, som är en del av tinningbenet av skallen. Endolymfan har typiskt ett högt innehåll av kalium och är mycket lik de fluider som omger celler i kroppen.

Hälsan i vestibulära akvedukten bär ofta på lämplig balans och hörsel. Missbildningar av dess struktur kan leda till yrsel och andra balansproblem, samt hörselnedsättning. Vissa människor föds med en kanal som är för bred; om det är mer än 1,5 millimeter (ca 0,06 tum) i diameter, kan detta indikera Förstorad Vestibulär Akvedukten syndrom (Eväs). Villkoret är oftast genetiskt, men hörselnedsättning fortskrider ofta med tiden eftersom vätskan kan backa upp i innerörat och skada känsliga strukturer. Infektioner, skador och snabba förändringar i lufttrycket kan utlösa symtom.

Läkare kan se vestibulära akvedukten med en medicinsk scan. Magnetisk resonanstomografi (MRT) och datorise Tomagraphy (CT) är ofta kunna analysera små strukturer i området i detalj. Akvedukten oftast fortfarande utvecklas efter ett barn föds, och utvecklingsskador kan uppstå som området mognar.

  • Mänskliga öron består av en yttre kanal, mellanörat, som innehåller tre ben som reagerar på rörelsen hos trumhinnan, och en komplex inre struktur.
  • Efter barn är cirka tre eller fyra år gammal, har vestibulära akvedukten typiskt en J-form och är ca 0,4 inches lång.