Vad är en trombon?

May 10

De tromboner-tillsammans med trumpeter, horn och tubor-göra upp huvudgrupper av mässingsinstrumentfamilj. Namnet "trombone" betyder stor trumpet, och det är hur de utformades.

De enskilda tromboner som ingår i gruppen inkluderar glid tromboner - sopran trombon, det alt, tenor, bas, och kontrabas tromboner - och ventil trombon, som har ventiler i stället för en bild. Av dessa är det alt, tenor och bas trombon används i den moderna orkestern, med tenoren är den som oftast används i jazz.

Vissa glid tromboner har en ventiler eller trigger som sänker tonhöjden och lägga till i sortimentet. Detta är en annorlunda situation än ventil trombon, som inte har någon bild. Tenoren trombon kan ha en F fäste, i vilket fall kan det betecknas som en tenor-bas trombon, medan basen kan ha både en F och en E eller D ventil.

Trombones har antingen sex eller sju spellägen, specifika placeringar i bilden, vid vilka flera platser finns tillgängliga. I sjätte eller sjunde plats, beroende på instrumentet, är bilden helt. Dessutom kan ett antal platser skapas på flera positioner, medan vissa kan bara spelas på en position. En passage där en spelare flyttar främst mellan närliggande positioner kommer att vara lättare att spela än ett där spelaren har att röra sig mellan ytterlägen.

Den trombon kan användas som ett soloinstrument eller tillhandahålla harmoni. Kända trombon solon ingår i:

Kända spelare inkluderar Christian Lindbergh, Alan Ralph, Bill Watrous, Joseph Alessi, Tito Puente, Tommy Dorsey, Frank Rosolino, Arthur Pryor, Don Lusher, Nick Hudson, Denis Wick, JJ Johnson, Ian Bousfield, och Glenn Miller. Andra välkända spelare inkluderar Leroy Kenfield, August Mausebach, och Carl Hampe, Urbie Green, Kai Winding, Ronald Borror, Ralph Sauer, och Henry Charles Smith. Den mest kända hänvisningen till tromboner kan vara låten "Sjuttio-sex Trombones" från musikalen The Music Man av Meredith Wilson.