Hur man använder Operations Management för att genomföra en framgångsrik Enterprise Resource Planning (ERP) Syste

September 10

MRP lett till utvecklingen av Enterprise Resource Planning (ERP). Som namnet antyder, ERP integrerar ett helt företag i ett informationssystem som fungerar på realtidsdata som den tar emot från hela organisationen. Den gemensam databas säkerställer att varje plats och avdelning kan komma åt den mest tillförlitliga och up-to-date information.

Ett affärssystem innehåller många operationer förvaltning ämnen, inklusive processdesign och management, samlade planering, kapacitet och lagerhantering, schemaläggning, kvalitetskontroll, och projektledning.

Ett affärssystem har många fördelar, men akta dig för silverkula uppfattning. ERP-system kräver betydande investeringar, bland annat inköp av systemet och sedan implementera och underhålla den. Många företag underskattar hur mycket tid och pengar inblandade med att implementera och underhålla ett affärssystem.

Hur man använder Operations Management för att genomföra en framgångsrik Enterprise Resource Planning (ERP) Syste

Vi rekommenderar följande steg för att genomföra ett lyckat affärssystem:

 1. Utvärdera dina behov.

  Behöver du verkligen en sådan sofistikerat system? Systemet i sig kommer inte att fixa alla problem i en organisation. Ofta kan en viss processutveckling och kommunikation i hela organisationen göra susen, och du kan hantera datahantering på ett mycket enklare och billigt sätt. Många världsklass tillverknings- och tjänsteverksamheten använda relativt enkla, osofistikerade system för att hantera sina ERP behov.
 2. Fixa dina processer.

  Implementera ett ERP-system kommer inte fixa trasiga, ineffektiva processer. Innan du investerar i ett affärssystem, utvärdera och, om det behövs, omforma dina processer.
 3. Förvärva och verifiera konsekventa data.

  När du börjar fylla ett affärssystem med data, kom ihåg att utgångarna är bara så bra som de data som går in Om olika avdelningar är verksamma på olika uppsättningar data -. Säger, försäljningsdata i en avdelning skiljer sig från försäljningsdata i en annan - sedan programvarusystemet inte kommer att producera korrekta uppgifter för bolaget.
 4. Anpassa din programvara.

  ERP-leverantörer erbjuder mycket standardiserad programvara, vanligtvis med optimerade moduler för vissa branscher. Ett av de största problemen företagen har om att genomföra ett affärssystem är att den låser företaget till standardiserade processer.

  Detta hämmar innovationsprocessen inom ett företag eftersom avvika från ERP process hamnar kräver många mjukvaruarbets-arounds. När du ställer in ett ERP, se till att systemet rymmer processförbättringar från steg 2 och inte tvinga dig in i de standardprocesser som har byggts in i sin programvara.

  När du anpassar programvara för att rymma en förbättrad process, se dina konkurrenter inte få fatt i samma program och eliminera eventuella konkurrensfördelar som du har fått.

 5. Träna dina anställda.

  Anställda måste förstå syftet med systemet och hur indata och tolka de rapporter som systemet genererar.
 6. Ständigt förbättra dina processer.

  Ständig förbättring är hjärtslag av alla framgångsrika företag, och förändrar sina processer nästan säkert innebär ändringar ERP. Många företag befinner sig låst i sina nuvarande processer för att undvika den tid och pengar som behövs för att uppdatera sin programvara. Undvik stagnation genom att utveckla en god relation med din programvaruleverantör.