Vad är en State House?

September 14

Ett statligt hus är en byggnad som fungerar som säte för regeringen för en stat i USA. Vanligtvis statliga husen är faktiskt komplex av byggnader med en rad statliga kontor med en formell byggnad, känd som capitolbyggnad, i mitten av komplexet. Dessa anläggningar är öppna för allmänheten och många erbjuder guidade turer för människor som besöker deras stats capitols. Vissa stater kräver förskott reservationer för turer, och arrangemang kan ofta göras via hemsidan av lagstiftaren eller statens guvernör.

Staten Huset har mycket gamla rötter och i flera stater, staten huset faktiskt föregår bildandet av USA, som går till en tid då de tidiga kolonisatörerna behövde säten regeringen att möta, stifta lagar, och vänder sig till olika politiska frågor. Statliga husen är formella byggnader avsedda att rymma både senaten och representanthuset för staten. Guvernören har ofta kontor i det statliga huset, liksom andra viktiga statstjänstemän. Utrymme för personal och supportrar finns också och komplex av byggnader kan hysa hundratals anställda.

Eftersom statliga husen är symboler för regeringen, byggnaden där lagstiftaren möter tenderar att vara mycket formell. Klassisk arkitektur med kolonner är vanligt, liksom förgyllda kupoler, ornately snidade exteriörer och andra dekorativa funktioner som marmorgolv. Inne i statshuset, är symboler som förknippas med staten oftast integrerad i inredningen. Utanför är det statligt sjunker flugit tillsammans med USA flaggan, och andra standarder kan flygas samt vid olika tider på året. Många statliga hus är historiska landmärken.

Säkerhet är variabel i statliga hus. Säkerhetsvakter är vanligtvis närvarande och byggnaderna får använda metalldetektorer och andra säkerhetsåtgärder för att skydda de åkande. Det finns farhågor om effekterna av terroristattacker på delstatsregeringar i vissa stater och många har katastrofplaner på plats som inkluderar reaktioner på statlig huset för att skydda lagstiftare och andra nyckeltjänstemän.

Människor som är intresserade av att besöka sätet för en stats regering kanske vill vidta åtgärder för att besöka medan lagstiftaren är i session så att de kan se lagstiftare på jobbet. Många representanter och senatorer som möjligheter att träffa väljare och om varnas i förväg, kan de avsätta tid för ett möte med besökare i sina kontor. Det är lämpligt att ringa minst flera dagar framåt, eftersom många lagstiftare har trångt scheman.

  • Säkerhetsvakter är vanligtvis närvarande vid en statlig hus.
  • Statliga husen liknar US Capitol eftersom de fungerar som säte för en delstatsparlamentet.