Hur beräknar jag Investment Profit?

February 7

Att veta hur man beräknar placeringsresultatet kan vara viktigt. Detta beror på det faktum att de pengar du får från en investering ISNA € t oftast allt vinst. Att lära sig att beräkna investeringsresultatet kan hjälpa dig att bestämma mängden du € re faktiskt gör. I grund och botten, för att du € ll behov börja med hur mycket pengar du investerat och lägg till att de pengar du betalat för utgifter i samband med investeringen. Genom att subtrahera de pengar du spenderas på en investering från dess nuvarande värde, kan du komma med ett nummer som representerar din investering vinst.

När du gör en investering, kommer du antagligen att ha en rad kostnader i förhållande till den. Till exempel kan du betala försäljningskostnader, provisioner och skatter; Du kan även betala för finansiell rådgivning. För att beräkna investeringsresultatet, du € ll normalt behöver lägga upp alla dina relaterade kostnader. När detta är gjort, du € ll behöver lägga kostnaderna till basen kostnaden för din investering för att få den totala kostnaden för investeringen. Slutligen kan du subtrahera den totala kostnaden för investeringen från dess nuvarande värde att räkna ut hur mycket du har tjänat.

Det kan hjälpa till att ta ett exempel, när du lär hur man beräknar placeringsresultatet. Till exempel, om du investerat $ 1000 $ (USD) i värdepapper och betalade $ 75 USD i avgifter plus $ 60 USD för finansiell rådgivning, den totala kostnaden för din investering skulle vara $ 1135 USD. Om det efter en tid din investering är värd $ 1500 USD och det finns inga andra kostnader i samband med investeringen, kan du dra den totala kostnaden för din investering från mängden är det värt idag. I så fall kommer du att upptäcka att du har dragit $ 365 USD på din investering. Om du bara hade dras basbeloppet på $ 1000 USD från nuvarande värde av investeringen, skulle du inte ha en realistisk bild av din vinst; istället, kan det verka som du tjänat $ 500 USD i vinst.

Du kan använda den här metoden för att beräkna investerings vinst på värdepapper, men det kan också fungera för att beräkna andra typer av investeringar. Till exempel, om du investerar i fastigheter och senare sälja den, kan du behöva lägga till en rad utgifter, inklusive några pengar du spenderat på renoveringar och provisioner, till inköpspriset för fastigheten för att räkna ut din totala utgifter. Sedan kan du dra den siffran från priset som du sälja fastigheten för att avgöra din vinst.

  • Investeringsresultatet kan fastställas genom att subtrahera vinster från tillhörande kostnader, inklusive den ursprungliga investeringen.