Vilka är de olika typerna av telefonsvarare Software?

February 13

De olika typerna av telefonsvarare programvara oftast definieras av de funktioner som de erbjuder. Dessa innefattar längden av meddelandet programvaran är i stånd att spela in och ljudkvalitet som ibland är väsentligt bättre än vad som är möjligt med en vanlig telefonsvarare. Vissa program är också kunna sortera inkommande meddelanden till olika mappar för prioritering. Fortfarande andra program har en funktion fax ingår.

Den grundläggande förutsättningen för att använda mjukvara i stället för en fysisk maskin att besvara telefonsamtal och spelar in meddelanden ger många fördelar. Svarare programvara kan manipulera inkommande data på ett sätt som en dedikerad maskin kan inte. Gränssnittet för att använda själva mjukvaran i stället för en maskin med bara några få knappar ger också fördelen av att kunna samverka på ett mer komplext sätt. Med utvecklingen av Voice over Internet Protocol (VoIP) samtal, blir en mjukvarubaserad telefonsvarare ett ännu mer attraktivt alternativ.

En av de mest effektiva funktioner i all telefonsvarare programvara är möjligheten att spela in så mycket ljuddata som en lagringsenhet kan hålla. Ljudkvaliteten kan även vara bättre, eftersom digitala data inte försämras med tiden hur en kassett kanske. Att ha en digital inspelning av ett meddelande också betyder att uppspelning kan kontrolleras, så att lyssnaren att hoppa genom ett meddelande eller arkivera den för senare lyssning.

Ett annat inslag i vissa typer av telefonsvarare programvara är förmågan att sortera inkommande meddelanden i särskilda mappar. Detta gör att meddelanden från okända uppringare som ska placeras i en mapp, medan samtal från kända vänner kan placeras i en annan, så att användaren kan prioritera vad som behöver lyssna på först. Vissa program gör att även den mottagande och sortering av text- och bildmeddelanden.

Beroende på vilken typ av Internet-anslutning kan vissa typer av telefonsvarare programvara konfigureras att skicka varningar till andra enheter eller e-postkonton. Mjukvaran kan ta ett meddelande och sedan skicka ett mail varning till en arbets e-postadress med detaljerna i som kallade och hur länge budskapet är. Det kan även inkludera möjligheten att skicka textmeddelanden via ett webbaserat gränssnitt.

Det finns särskilda typer av telefonsvarare programvara som försöker vara mer än mjukvara bara inspelningen. Detta kan inkludera ett program som också har röstigenkänning, vilket gör kontroller som ska navigeras uteslutande genom röstkommandon. Vissa program också integrera en telefon uppringning så att, när ett meddelande lyssnat, kan telefonnumret ringas tillbaka på begäran att inleda ett samtal.

Det finns också olika typer av telefonsvarare programvara som integrerar andra alternativ, såsom att kunna ta emot ett fax transmission. Samma typ av programvara också kan omfatta möjligheten att skicka ett fax. Genom att integrera förmågor en telefonsvarare, tillgång till en levande telefonlinje och kraften i helt anpassnings programvara, finns det en gränslös kombination av funktioner som kan användas genom att svarare programvara.