Vilka är de vanligaste Neuroma Symtom?

November 8

De vanligaste neurinom symtom lokal smärta, stickningar, brännande och en bedövande känsla i ett visst område. Medan vissa människor kan känna dessa symptom på grund av okända skäl, de flesta neurinom symtom skiljer sig i att de inte varaktigt går bort genom att helt enkelt vila eller massera de områden där smärtan känns. Symtomen kan vara ganska störande och allvarligt påverka en persona € s livskvalitet. Det finns vissa områden där neurom är mer allmänt diagnostiserade, såsom foten, men neurinom symtom kan förekomma i någon del av kroppen.

En neurom är en tillväxt på nervcellerna eller en förtjockning av nervceller. Neurom tenderar att inträffa efter kirurgi eller trauma till det drabbade området. Medan symtomen är behandlingsbara och är ofta bara tillfälligt, kan de hålla i längre perioder samtidigt som en persona € s dagliga livet mycket obehagligt.

Även om en neurom kan växa överallt i kroppen, är Mortonâ € s neurom en av de mer vanligt diagnostiserade typer. Även känd som intermetatarsal neurom, det påverkar foten och kan oftast hittas mellan det tredje och fjärde tån. De vanligaste symtomen är smärta mellan tårna, varvid känslan av något fastnat i trampdynan eller en känsla av att någonting har fastnat inne i en persona € s sko när hon gick. Mortonâ € s neurinom symtom förvärras ytterligare av att gå eller helt enkelt genom att bära skor.

Ett av flera sätt som en läkare kommer att bekräfta förekomsten av en Mortonâ € s neurom är genom att använda en undersökning teknik som kallas Mulderâ € s tecken. Denna teknik kräver en läkare känsla för neurom samtidigt klämma hela foten. Undersöka foten på detta sätt bättre kan läkaren att manuellt känner för förekomst av en förstorad nerv.

Akustisk neurom är en annan typ av smärtsam nervcelltillväxt. Denna typ förekommer på nerverna hittats mellan hjärnan och örat. Akustiska neurinom symtom börjar gradvis med många människor inte känner något onormalt i början. Som tillväxten förstoras dock får symtom är innerörat smärta, ett ringande ljud i öronen, en förlust av hörsel och dålig balans. Vänster obehandlade, kan dessa symtom uppgradera till ansiktsförlamning och kan till och med bli livshotande.

I vissa fall, kan symtomen börja försiktigt och förvärras med tiden. I andra fall kan neurinom symtom gå obemärkt under en tidsperiod som neurom växer. Vänster oövervakade dock smärtan och obehaget av neurinom symtom kan så småningom bli outhärdlig.

  • Neurom är vanliga i foten, som orsakar smärta, stickningar, brännande och bedövande känsla.
  • Smärta, brännande och domningar kan vara symtom på neurom.
  • Innerörat smärta kan vara ett tecken på akustisk neurom.